Volledig scherm
Archieffoto ©

Altijd al naakt willen recreëren? Zondag open dag in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Wie altijd al heeft willen weten hoe het is om bloot te ontspannen in de natuur, kan zondag 26 mei een kijkje komen nemen op de Markeplaat aan de Markdijk 2 in Zevenbergen. De vereniging Mens en Natuur Zevenbergen opent dan de poort voor niet-leden, om te laten zien wat naaktrecreatie precies inhoudt.

De vereniging Mens en Natuur Zevenbergen doet mee aan de jaarlijkse Nationale Open Dag Naaktrecreatie. Bestuurslid Frans Tielen van Mens en Natuur vertelt dat leden van de Zevenbergse vereniging die dag alle vragen beantwoorden die er zijn. Er worden rondleidingen gegeven op het negen hectare grote terrein en er zijn diverse leuke activiteiten voor jong en oud.

Het recreatieterrein aan de Markdijk is in de volksmond beter bekend als het naaktstrand bij Zevenbergen. Tielen spreekt dit echter tegen. “We hebben wel een strandje, maar dat is heel klein en vooral voor kinderen bedoeld. Wij maken gebruik van een natuurlijke zwemplas van 30 bij 100 vierkante meter, waar we voor de kinderen een kom hebben gemaakt van 30 centimeter diep.”

Belangstellenden voor de open dag kunnen zich aanmelden via www.mensennatuur.nl/aanmelden-opendag. Ook andere deelnemende locaties staan op deze site vermeld.