Het jeugdsportfonds betaalt mee aan de contributie of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar weinig geld is
Volledig scherm
Het jeugdsportfonds betaalt mee aan de contributie of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar weinig geld is

‘Alle kinderen moeten kunnen sporten’

ZEVENBERGEN - Ook kinderen uit gezinnen die het niet breed hebben, moeten kunnen sporten of muziekles volgen.

,,Sporten zorgt dat kinderen samen plezier kunnen maken en het is gezond. Dit geldt ook voor culturele activiteiten. Ze helpen kinderen bij hun ontwikkeling, geven plezier en zelfvertrouwen”, zeggen de wethouders Eef Schoneveld en Thomas Zwiers over het besluit van de gemeente Moerdijk om de samenwerking met het jeugdsportfonds en het jeugdcultuurfonds voort te zetten.

Sportattributen

Het sportfonds betaalt mee aan de contributie of sportattributen voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar weinig geld is. Veel ouders die er gebruik van maken, doen dat om zwemlessen te betalen. De gemeente stelt daar 28.000 euro voor beschikbaar en daarnaast 20 mille voor andere aanvragen.

Het jeugdcultuurfonds biedt de mogelijkheid voor kinderen om zonder een eigen bijdrage van de ouders of verzorgers mee te doen aan activiteiten als ballet, dansles of scouting.

  1. Enorme kaalslag dreigt in evenementenland: ‘De helft verliest zijn baan door corona’
    PREMIUM

    Enorme kaalslag dreigt in evenemen­ten­land: ‘De helft verliest zijn baan door corona’

    BREDA - Het faillissement van de Arjan van Dijk Groep uit Wernhout is nog maar het begin van een enorme kaalslag in de evenementensector. Liefst de helft van de werknemers in de branche zal zijn baan verliezen als gevolg van de coronacrisis. En meer dan de helft van de te verwachten omzet gaat in rook op. Dat becijfert EventPlatform, de vereniging van evenementenorganisaties in Nederland.