Volledig scherm
De Aldi aan de Donk in Zevenbergen wil uitbreiden en moderniseren. © Annelies Vlaanderen

Aldi Zevenbergen wil uitbreiden

De Aldi in Zevenbergen wil uitbreiden, maar mag  daarvoor niet verhuizen naar een andere locatie in de Moerdijkse kern. Het College van B & W heeft daartoe besloten. 

De Duitse supermarktketen Aldi Nord, die de winkels in onder meer Nederland exploiteert, heeft de gemeente verzocht in te stemmen met 'uitbreiding en mogelijke verplaatsing naar een andere locatie in Zevenbergen'.  Als reden voert Aldi Nord aan dat de vestiging in deze Moerdijkse kern niet meer voldoet aan de eisen die het bedrijf stelt aan zijn winkels, zoals betere verlichting, een ruimere opzet en een aantrekkelijker inrichting.  

Quote

We willen eerst heel voorzich­tig de komst van supermarkt Dirk afwachten

Desiree Brummans

De gemeente wil wél meewerken aan een onderzoek naar haalbaarheid van de uitbreiding van het huidige filiaal aan de Donk. Verhuizing wordt echter niet toegestaan, aldus wethouder Desiree Brummans. ,,We willen eerst heel voorzichtig afwachten hoe de komst van de nieuwe supermarkt Dirk in het centrum gaat vallen." 

En een grote nieuwe locatie buiten het centrum is al helemaal niet aan de orde: ,,Daardoor zou de winkelstructuur in het centrum waarschijnlijk verslechteren."

In Fijnaart bevindt de Aldi zich overigens wel buiten het centrum. 

  1. Fendertse Piet Hendrikx brengt nieuw kinderboek uit: ‘In mijn verhalen praat ik hetzelfde als hoe ik voor de klas deed’

    Fendertse Piet Hendrikx brengt nieuw kinderboek uit: ‘In mijn verhalen praat ik hetzelfde als hoe ik voor de klas deed’

    FIJNAART - De kabouters Polleke en Pelleke hebben bolle, rode wangetjes. Net als de pop die Piet Hendrikx uit Fijnaart 40 jaar geleden van zijn moeder kreeg toen hij als basisschooldocent aan het werk ging. De verhalen voor de boeken verzon hij meestal in de klas, samen met de kinderen. Zo’n 900 had hij er verspreid over de jaren in de klas. In Hendrikx’ derde boek, ‘Polleke en Pelleke zien Sint-Kerst-Pasen’, zijn 40 verhalen gebundeld die te maken hebben met de feestdagen.

poll

Migrantenhotels voor meer dan vijfhonderd bewoners moeten we niet willen

  • Eens (92%)
  • Oneens (8%)
1573 stemmen