Volledig scherm
© Thinkstock

Agent ruikt wiet op voetbalveld in Standdaarbuiten en vindt een berg drugs

STANDDAARBUITEN/BREDA - Agent ben je niet van negen tot vijf. Agent ben je altijd. Ook als je met je amateurteam op zondagochtend op het voetbalveld staat. Het overkwam een agent in september vorig jaar toen hij op een zondagochtend bij SVC in Standdaarbuiten moest voetballen. Op het veld rook hij een penetrante hennepgeur. 

De agent ging na de wedstrijd meteen op onderzoek uit buiten het sportpark en stuitte in de Dokter Poelsstraat op een woning waar volgens hem iets niet in de haak was. Hij liet het energiebedrijf het verbruik controleren en tien dagen later stond hij met collega's op de stoep. Hij trof er ruim 71 kilo aan hasjblokken en dik 20 kilo aan henneptoppen en -gruis. Straatwaarde 750.000 euro. Niet een enorme klapper, maar toch een mooie vangst.

Oogje in het zeil

Quote

Ik hoefde alleen een oogje in het zeil te houden en de boel leefbaar houden

verdachte

In de woning verbleef sinds een jaar een man uit Amsterdam. Die werd meteen opgepakt. Hij zat maandag voor de rechter om uit te leggen wat hij er nu deed. Hij vertelde dat hij in de problemen was geraakt en dat andere mannen hem wel konden helpen. Hij zou dan op een huis moeten passen in Standdaarbuiten. ,,Ik hoefde alleen een oogje in het zeil te houden en de boel leefbaar houden. Ik heb zelf niks met die drugs gedaan.'' 

Wazig

De man kwam met zo'n wazig verhaal in de rechtbank dat de rechters hun ongeloof niet meer verborgen hielden. ,,Ik heb de indruk dat u niet het hele verhaal vertelt'', zei de voorzitter.

Officier van justitie Marieke Snoeks eiste voor medeplichtigheid aan drugshandel en witwassen 240 uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden. Advocaat Jasper van Rijsbergen pleitte voor een lagere straf, omdat volgens hem niet is bewezen dat hij het hele jaar dat hij er woonde bezig was met drugs.

Uitspraak 17 december.

  1. Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkersdurp

    Schuilen in een bushokje tijdens de optocht van Snerkers­durp

    SNERKENSDURP - ,,We vonden dat we iets moesten gaan doen voor het carnaval hier in het dorp," zegt een van de leden van CV Bende Mal. Een grote groep carnavalsvierders die gistermiddag voor de eerst meededen aan de carnavalsoptocht van het Snerkensdurp (Zevenbergschen Hoek). ,,Daarom hebben we met vrienden en familie een groep opgericht om mee te doen aan de optocht. De kleintjes in een karretje en wij er allemaal voor, naast en erachter."