Volledig scherm
PREMIUM
De maquette van het nieuwe centrum van Zevenbergen, met water in de haven. © Marcel Otterspeer / Pix4Profs

Aannemer: werk haven Zevenbergen kost miljoenen meer

ZEVENBERGEN - Er dreigt een groot financieel probleem voor het opengraven van de haven in Zevenbergen. Aannemerscombinatie Van den Herik/Colijn/Rasenberg zegt 3 miljoen extra nodig te hebben voor de klus. De gemeente houdt vast aan 20 miljoen. ,,Wij zijn geen melkkoe'', zegt wethouder Désirée Brummans.

Brummans en haar collega Thomas Zwiers hebben het conflict over de kosten vrijdag naar buiten gebracht. Donderdagavond is de Moerdijkse gemeenteraad in een besloten vergadering ingelicht. De wethouders hebben goede hoop dat de gevolgen voor het omvangrijke project beperkt blijven. Zij houden de aannemer aan de afspraak dat het werk op 1 oktober begint. ,,We proberen er daarna in den minne uit te komen. En lukt dat niet, dan beginnen we een spoedprocedure bij de Raad voor de Arbitrage'', aldus Zwiers.

  1. Klundertenaar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’
    PREMIUM

    Klunderte­naar belaagt vrouw en beledigt agente en boa’s: ‘Het is ook gewoon een erg lekker ding, mevrouw de rechter’

    BREDA - ,,Het was een schapenneuker”, roept de verdachte - een 25-jarige man uit Klundert - tegen de rechtbank. ,,Hoort u wel wat u zegt?”, vraagt de voorzitter indringend. De man, bij tijd en wijle psychotisch en kennelijk geobsedeerd door vrouwen, zit in het beklaagdenbankje wegens schokkende stalking van een medewerkster van de reclassering en zware belediging van een politieagente en twee beveiligers van de NS.