Volledig scherm
De bestuursleden van de Fijnaartse dorpsraad, van links naar rechts Jan Maris, Jeanne Moerland, Ab Bienefeld en Cor Nieuwkerk. foto Peter van Trijen/het fotoburo

Aanhang Dorpsraad Fijnaart fors gegroeid

FIJNAART - Het heeft ze tweeduizend brieven gekost maar de stichting Dorpsraad Fijnaart spreekt van een zeer succesvolle ledenwerfactie.In de afgelopen weken zag de Dorpsraad het aantal donateurs groeien van 175 naar ruim 275. "En er komen nog steeds reacties binnen", zegt Cor Nieuwkerk van de Dorpsraad.

"De ledenwerfactie leverde naast nieuwe leden ook goede bekendheid op."Nieuwkerk spreekt van leden maar een stichting kan formeel geen leden hebben, zoals een vereniging dat wel kan. "Het zijn bij ons donateurs, maar ze mogen meepraten alsof het leden zijn", laat Nieuwkerk noteren.

Hij is blij met de aanwas. De dorpsraad kan meer tot stand brengen als hij zich gesteund weet door een groot deel van de bevolking. De actie leverde in elk geval goede publiciteit op. "Iedereen in Fijnaart weet nu van ons bestaan."

Dinsdagavond houdt de gemeente Moerdijk een 'brede dorpsavond' in De Parel, aanvang 19.30 uur. Dit soort avonden levert de gemeente een schat aan informatie op voor het nieuwe gebiedsplan voor Fijnaart.

De Dorpsraad zegt hierin mede de belangen van de dorpsbewoners te behartigen naar de gemeente toe. Daarvoor houdt de Dorpsraad twee keer per jaar een vergadering met vertegenwoordigers van de gemeente.