Volledig scherm
Jubileumconcert Ritmisch-Koor Rhythm4all uit Klundert. © peter van trijen/pix4profs

35-jarig jubileum voor Ritmisch-Koor Rhythm4all uit Klundert

KLUNDERT - Met een druk bezocht concert heeft het Ritmisch-Koor Rhythm4all uit Klundert zondagmiddag haar 35-jarig jubileum gevierd. Het jubileumconcert, onder leiding van dirigent Adrie Konings en begeleid op de vleugel door Jens van Hoof, werd gehouden in het prachtig verbouwde Cultureel Centrum "De Stad Klundert". 

Tijdens deze eerste officiële openbare activiteit in het gebouw bleek dat de aanvankelijke problemen met de akoestiek zijn opgelost. Een trotse voorzitter Henny Sanders was verheugd met de grote aandacht van het publiek voor het concert. 

Nieuwe invulling

"Vijfendertig jaar lijkt op papier misschien niet zoveel, maar voor ons was het toch een reden voor een feestje. Vandaar dit jubileumconcert. Toen dit gebouw haar deuren als kerkgebouw sloot hebben wij een nieuwe invulling moeten zoeken voor ons koor. De kerkdienst opluisteren hoefde niet meer. Daarom zijn we "on tour" gegaan. We treden nu op bij festiviteiten in bijvoorbeeld Middelburg en Dordrecht. Hierdoor hebben wij ook ons repertoire aangepast. Wat meer moderne muziek." 

Die moderne muziek was tijdens het concert te horen met onder andere Slow Down van Douwe Bob, Norwegian Wood van Lennon en McCartney en Spread your Wings van Queen. Het concert werd afgesloten met Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes sr. Als intermezzo speelde gastbegeleider Jens van Hoof op de vleugel een improvisatie. 

Het Ritmisch-koor werd op 2 mei 1982 opgericht en was eigenlijk een kerkkoor. Dit stamt uit de tijd dat de kerk meer mensen en vooral jongeren naar de diensten wilde trekken door modernere muziek tijdens de dienst te laten horen. In het jubileumjaar 2007 is de naam gewijzigd in Rhythm4all. Er wordt iedere dinsdagavond gerepeteerd in basisschool de Rietvest vanaf 19.30 uur.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dag van de Match in Zevenbergen: ‘werk heeft zo’n toegevoegde waarde’

    Dag van de Match in Zevenber­gen: ‘werk heeft zo’n toegevoeg­de waarde’

    ZEVENBERGEN/ROOSENDAAL - Solliciteren is voor veel mensen moeilijk, omdat ze bijvoorbeeld een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. In het kader van De Dag van de Match, georganiseerd door WSP West-Brabant, werd in Hotel de Borgh in Zevenbergen een ‘prettig gesprek’ gehouden. Werkzoekenden en werkgevers gingen met elkaar in gesprek. Niet met een cv om te laten zien wat ze in huis hebben, maar door elkaar echt te leren kennen.