13.15 uur: stroomstoring in centrum Zevenbergen voorbij

VIDEODe stroomstoring die vanaf 10.15 uur een groot deel van het centrum van Zevenbergen heeft lamgelegd, is voorbij. 

De storing is ontstaan doordat een middenspanningskabel is geraakt tijdens de werkzaamheden op de Markt. Het gaat om ongeveer zeshonderd aansluitingen.

Monteurs van Enexis hebben de storing rond 13.00 uur verholpen. Eerst zou dat rond 12.30 uur zijn, meldde omgevingsmanager Ruben Herregodts.

 ,,We doen er alles aan om de overlast van zo kort mogelijke duur te laten zijn. Onze excuses voor de ontstane situatie.” 

Albert Heijn is gesloten

Het vorige week heropende Albert Heijn-filiaal was tijdens de storing gesloten. Op de deur hing de mededeling 'Wegens stroomstoring gesloten'. Klanten kwamen voor niets. ,,Heel vervelend", zegt een Zevenbergse die boven Albert Heijn woont. ,,Ik kan helemaal niets. Niet koken, niet stofzuigen, niet internetten."

Albert Heijn ging om 13.15 uur weer onder gejuich open. ,,We zijn weer in de lucht!", riep een medewerker.

Een donkere bedoening

In andere panden, zoals Bakkerij Bart op de Zuidhaven, was het donderdagochtend ook een donkere bedoening. Maar de winkel was wel open. Juwelier Van Loon in de Kerkstraat had weer nergens last van. ,,Gelukkig maar", verzuchtte Frits van Loon.

Volledig scherm
Enexis is bezig in het trafo-huisje aan de provinciale weg in Zevenbergen. © Johan Matthee

Aan het haventracé wordt deels gewerkt, voorzover het kan, zoals het leggen van stenen. Maar op de Markt, waar de storing is ontstaan, is het stil. ,,Enexis is wel voorbij gereden", zegt een medewerker. 

Man vast in lift

In het appartementengebouw Westhoek is een meneer door de stroomstoring vast komen te zitten in de lift. Dit gebeurde rond 10.30 uur. De receptioniste heeft een vrijwilliger bij de liftdeur gezet om contact te houden met de man. ,,Meneer bleef heel rustig”, aldus de receptioniste. Hij is om 11.45 uur bevrijd door de brandweer.

Volledig scherm
Albert Heijn is gesloten. Het filiaal verwacht rond 13.00 uur open te gaan. © Annelies Vlaanderen