-
Tientallen mensen in de file voor stamppot: ‘Wát een gekkenhuis!’
,,Niet normaal, wát een gekkenhuis!” De ploeg van restaurant De Kommensaal in Lathum kan het niet geloven. Honderden mensen stonden dinsdagmiddag in de rij voor hun stamppot drive-in. -
PREMIUM
Eetrecensie Voortreffelijk eten bij Vista, met amuses die inslaan als smaakbommetjes
WILLEMSTAD - Je durft er bijna niet over te beginnen bij een topkok als Erwin van der Heijden. Maar als hij ons nou zou vragen waar we bij de lunch het meest van hebben genoten, dan luidt het eerlijke antwoord: de amuses. -
PREMIUM
eetrecensie Koffie, snelle pasta of vis: alles kan bij Da Maurizio
Een vleugje Italië in Bergen op Zoom? We voelen het niet helemaal, maar zeker is wel dat je bij de nieuwe trattoria Da Maurizio prima kunt tafelen. Of je nu uitgebreid wil eten of ‘s ochtends alleen een kop koffie wil nuttigen. -
PREMIUM
Eetrecensie Bij dit restaurant in Roosendaal kun je de Belgische keuken proeven, zonder poespas
ROOSENDAAL - Restaurant Zuyderburen legt Belgische accentjes met smakelijke gerechten en ambachtelijke keuken zonder veel poespas -
PREMIUM
Heel de wereld wil meer weten van Brabants kookboek
ETTEN-LEUR - Sterk. Zo heet een uniek kookboek met gerechten waarin medische drinkvoeding verwerkt is. En hoewel de eerste druk vandaag in de winkels ligt, hebben de auteurs, beiden afkomstig uit West-Brabant, er al van België tot in Australië belangstelling voor weten te trekken.
-
Russin (23) overlijdt kort voor einde taart-eetwedstrijd
Een jonge vrouw is in Moskou om het leven gekomen tijdens een wedstrijd taart eten. De 23-jarige had zich verslikt en is gestikt, zo meldde de krant Komsomolskaja Pravda zondag online, verwijzend naar de autoriteiten. -
PREMIUM
Eetrecensie Sterrenzaak Zout & Citroen in Oosterhout heeft het niet voor niets ‘drukker dan ooit’
OOSTERHOUT - De langverwachte ster is binnen: restaurant Zout & Citroen aan de Ridderstraat in Oosterhout is hiermee nog populairder geworden. Eigenaren Bram en Patricia Helleman: ‘We hebben het drukker dan ooit’. -
Test Hoe laat je ’s avonds eet heeft géén invloed op je gewicht, en andere mythes doorgeprikt
Nederlanders scoren een dikke onvoldoende als het gaat om mythes doorprikken over voeding. Zo weten veel mensen niet welke producten de meeste calorieën bevatten en wat superfoods zijn. Bij een online enquête over voedingsmythes scoorden Nederlanders gemiddeld een 3,6 (op 10).
-
Mora roept kipburgers terug om foute allergeneninformatie
Mora roept per direct kipburgers terug. Het vlees is in de supermarkt terechtgekomen zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat het product het allergeen melkeiwit bevat. -
PREMIUM
Eetrecensie Tapasbar Casa de Castro: Spanje, maar dan in Bergen op Zoom
Bergen op Zoom is met Casa de Castro een tapasbar rijker en die wilden we in deze koude maanden maar al te graag uitproberen. Casual dining, met prima gerechtjes. -
PREMIUM
Eetrecensie De gulle doorstart van restaurant Kir Royal in Schijf
Kir Royal in Schijf trekt al zeker dertig jaar een zeer gemêleerd publiek uit wijde omgeving: burgers, boeren, buitenlui, families, toeristen en zakenlieden. De nieuwe, jonge eigenaren hebben de zaak flink omgegooid. -
PREMIUM
interview Miriam uit Bergen op Zoom heeft een cateringbedrijf: ‘Mijn moeder zei: eerst leren koken en daarna zie je wel’
Koken moeilijk? Nee hoor, zegt Miriam Aidani. De Bergse verzorgt catering met haar bedrijf Oumami Food, staat op foodevenementen en geeft workshops. -
NVWA waarschuwt: botervervanger van Jumbo bevat mogelijk koemelk
Naturli’ Foods haalt het product ‘Naturli’ Biologisch Smeerbare’ uit de Jumbo-supermarkten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat het product wei-proteïne bevat terwijl het allergeen koemelk niet op de verpakking staat vermeld. Het gaat om de producten met houdbaarheidsdata tussen 30 augustus en 27 november 2019.
-
PREMIUM
eetrecensie Alles is tiptop in orde bij nieuw restaurant Bij De Coninck in Bergen op Zoom
Bergen op Zoom is een nieuw restaurant rijker en niet zomaar eentje. Bistro Bij De Coninck is het nieuwe kind van chef-kok Maurice de Coninck, voor wie foodies vanuit heinde en verre naar Scherpenisse kwamen. -
Eetrecensie Restaurant Culinicious is klein, intiem en héél fijn in Roosendaalse watertoren
ROOSENDAAL - Culinicious is een soort huiskamerrestaurant, maar dan in een watertoren en met een prima keuken waarin alles klopt. Dat kun je zelf zien, want je zit er met je neus bovenop. -
PREMIUM
eetrecensie Dit restaurant is een oase van rust in de Bergse binnenstad
Met slechts één kok in de keuken weet Oase in Bergen op Zoom een heel restaurant te runnen. De gerechten zijn prima, de bediening is aardig en de ambiance perfect. Een restaurant om even tot rust te komen. -
Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0
Alcoholvrij bier heeft dezelfde invloed op het beloningseffect in de hersenen als bier waar wel alcohol in zit, blijkt uit onderzoek van de Wageningen University & Research (WUR).
-
Video Hele fabriek was zoet met chocostroop
DINTELOORD - Vandaag is het wereldchocoladedag. En dan is er chocolade schenkstroop. Klinkt simpel. Maar in de fabriek van Suiker Unie zijn ze daar toch een tijd zoet mee geweest. -
de frikandel/video De frikandellen top 10: liedjes met een vette bek
Niet de meest gevoelige chansons, maar vooral vrolijke frikandellenliedjes. Tientallen lezers van dit zomerfeuilleton maakten ons gewag van een hoop geblèr over onze favoriete snack. -
PREMIUM
eetrecensie NIVO in Etten-Leur doet zijn naam eer aan
Zonder veel tamtam is in september in Etten-Leur NIVO geopend. Gastheer Morris Fikke en chef Timothy Ravelli, voorheen van Het Witte Paard, streven ook hier een Bib Gourmand na.
-
'Leal Dutch flikadels' in Bangkok
Waar blijven die frikandellen? Voor veel Nederlanders lijkt het een eerste levensbehoefte. Vraag het maar aan de vakantiemeutes op Schiphol. Zodra ze daar landen, snakken ze naar zo'n gebakken leuning. Als er al geen familieleden mee klaarstaan in de aankomsthal. -
Eetrecensie Tony Kitchen Bar in Oosterhout heeft nog best een klus na zijn vakantie
Proef Tony's foodsharing experience. Dat adviseert Tony op de website die, lezen we, 'binnenkort beschikbaar' komt. De lezer wordt 'even een Mediterraans vakantiegevoel' beloofd. Nou, laat maar komen. -
(Honkbal)petje op voor Zundert Trappist
ZUNDERT - En weer een mijlpaal voor de brouwende broeders uit Zundert: donderderdagmiddag wordt hun trappist voor het eerst buiten de kloostermuren van het vat getapt. -
Directrice van Dommelsche Bierbrouwerij komt uit Bergen op Zoom: ‘Niets mooier dan bierbrouwen’
Lieselotte Kruf is de eerste vrouwelijke directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij. Ze is 33 jaar jong en ze praat graag. Vooral over bier natuurlijk.
-
PREMIUM
OVER DE TONG Magnifiek op de motte
Het Montferland op de heuvel is heropend. En, bijna net zo leuk, ook het stoplicht midden in de bossen doet het weer. -
PREMIUM
eetrecensie Je moet maar durven, zo'n 'hardcore' viszaak beginnen in hartje Roosendaal
ROOSENDAAL - Zeeën van Tijd serveert verse Noordzeevis in hartje Roosendaal. Het visrestaurant doet niet aan opsmuk, maar serveert hele vissen en mooie grote moten. Alles vakkundig bereid. Klassiek is weer modern. -
PREMIUM
eetrecensie Dineren onder de oude vliegmachine: Bravo24 in Roosendaal verrast
ROOSENDAAL - Restaurant Bravo 24 in Roosendaal verrast niet alleen door de hippe industriële vormgeving, ook door verse en goed bereide ingrediënten. Je kunt shared dineren, maar het hoeft niet. -
PREMIUM
WineStein: de digitale sommelier, ook in sterrenrestaurants
NIJMEGEN - Uit eten en dan een tablet op tafel om de juiste wijn uit te zoeken? Klinkt niet romantisch, maar werkt goed. Ook in sterrenrestaurants. De app WineStein is veel meer dan een vervanger van de wijnkaart. -
Smakelijk bij Barlucca, zelfs zonder peper
Het restaurant is nog geen zes jaar oud, maar toch is Barlucca al bijna een 'oudje' aan het Van Coothplein in Breda. Maar de zaak blijft moeiteloos overeind tussen alle nieuwe horeca aan het plein.
-
Döner eten in een sterrenrestaurant: het kan vannacht in Amsterdam
In sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam wordt vannacht döner kebab geserveerd. Chef Chris Naylor opent een speciaal pop-uprestaurant in het kader van de Hotelnacht: Döner Vermeer. Volgens Naylor zijn er in de hoofdstad momenteel te weinig locaties waar je 's nachts goed kan snacken. Döner-fans hebben overigens pech: alleen Hotelnachtdeelnemers mogen aanschuiven. -
Döner kebab mogelijk met uitsterven bedreigd
Grote paniek in Duitsland: het Europees Parlement stemt over de toevoeging van de stof fosfaat aan bevroren kebabvlees. Als het voorstel wordt aangenomen en de Nederlandse overheid de regels streng gaat handhaven, betekent dat het einde van de döner kebab zoals we die kennen. -
Dé superfood-trend van 2018: pandan
Weg met de mooie Instagramkiekjes gevuld met sprankelende avocado's en verwelkom de pandan! Is het einde van de immers populaire avocado nu toch echt in zicht? Volgens de Britse tv-kok Nigella Lawson wel: we gaan komend jaar massaal aan de pandan bladeren.