• Weer Weer Weer de komende dagen
  • Adverteren
  • Digitale krant
  • Webwinkel
  • Klantenservice
  • Werk
  • Achter de Schermen
  • Familieberichten
  • Extra
Koken & Eten
  • Regio
  • Algemeen
  • Sport
  • Video
  • Opinie
  • Fun
    • Regio wijzigen
    • Bergen op Zoom
    • Breda
    • Etten-Leur
    • Moerdijk
    • Oosterhout
    • Roosendaal
    • Brabant
    • Zeeland
    • Tholen
    • Rivierenland
    • Waalwijk, Heusden
    • Tilburg
    • Dordrecht
    • Hoeksche Waard
    • Alle artikelen
    • Binnenland
    • Buitenland
    • Politiek
    • Economie
    • Show
    • Podcast
    • Gezond
    • Bizar
    • Wetenschap
    • Auto
    • Tech
    • Wonen
    • Reizen
    • Alle artikelen
    • Nederlands voetbal
    • NAC
    • Amateurvoetbal
    • Regiosport
    • Wielrennen
    • Overige sporten
    • Voetbalsamenvattingen
    • Euro 2020
    • esports
    • Vechtsport
    • Adverteren
    • Digitale krant
    • Webwinkel
    • Klantenservice
    • Werk
    • Achter de Schermen
    • Familieberichten
    • Extra
  • Weer Weer
  • Abonneren
Login
  1. Tientallen mensen in de file voor stamppot: ‘Wát een gekkenhuis!’

    Tientallen mensen in de file voor stamppot: ‘Wát een gekkenhuis!’

    3 november ,,Niet normaal, wát een gekkenhuis!” De ploeg van restaurant De Kommensaal in Lathum kan het niet geloven. Honderden mensen stonden dinsdagmiddag in de rij voor hun stamppot drive-in.
  2. Voortreffelijk eten bij Vista, met amuses die inslaan als smaakbommetjes
    PREMIUM
    Eetrecensie

    Voortreffe­lijk eten bij Vista, met amuses die inslaan als smaakbomme­tjes

    17 juni WILLEMSTAD - Je durft er bijna niet over te beginnen bij een topkok als Erwin van der Heijden. Maar als hij ons nou zou vragen waar we bij de lunch het meest van hebben genoten, dan luidt het eerlijke antwoord: de amuses.
  3. Koffie, snelle pasta of vis: alles kan bij Da Maurizio
    PREMIUM
    eetrecensie

    Koffie, snelle pasta of vis: alles kan bij Da Maurizio

    29 juli Een vleugje Italië in Bergen op Zoom? We voelen het niet helemaal, maar zeker is wel dat je bij de nieuwe trattoria Da Maurizio prima kunt tafelen. Of je nu uitgebreid wil eten of ‘s ochtends alleen een kop koffie wil nuttigen.
  4. Bij dit restaurant in Roosendaal kun je de Belgische keuken proeven, zonder poespas
    PREMIUM
    Eetrecensie

    Bij dit restaurant in Roosendaal kun je de Belgische keuken proeven, zonder poespas

    11 maart ROOSENDAAL - Restaurant Zuyderburen legt Belgische accentjes met smakelijke gerechten en ambachtelijke keuken zonder veel poespas
  5. Heel de wereld wil meer weten van Brabants kookboek
    PREMIUM

    Heel de wereld wil meer weten van Brabants kookboek

    27 mei ETTEN-LEUR - Sterk. Zo heet een uniek kookboek met gerechten waarin medische drinkvoeding verwerkt is. En hoewel de eerste druk vandaag in de winkels ligt, hebben de auteurs, beiden afkomstig uit West-Brabant, er al van België tot in Australië belangstelling voor weten te trekken.
  1. Russin (23) overlijdt kort voor einde taart-eetwedstrijd

    Russin (23) overlijdt kort voor einde taart-eetwed­strijd

    17 februari Een jonge vrouw is in Moskou om het leven gekomen tijdens een wedstrijd taart eten. De 23-jarige had zich verslikt en is gestikt, zo meldde de krant Komsomolskaja Pravda zondag online, verwijzend naar de autoriteiten.
  2. Sterrenzaak Zout & Citroen in Oosterhout heeft het niet voor niets ‘drukker dan ooit’
    PREMIUM
    Eetrecensie

    Sterren­zaak Zout & Citroen in Oosterhout heeft het niet voor niets ‘drukker dan ooit’

    5 maart OOSTERHOUT - De langverwachte ster is binnen: restaurant Zout & Citroen aan de Ridderstraat in Oosterhout is hiermee nog populairder geworden. Eigenaren Bram en Patricia Helleman: ‘We hebben het drukker dan ooit’.
  3. Hoe laat je ’s avonds eet heeft géén invloed op je gewicht, en andere mythes doorgeprikt
    Test

    Hoe laat je ’s avonds eet heeft géén invloed op je gewicht, en andere mythes doorge­prikt

    24 december Nederlanders scoren een dikke onvoldoende als het gaat om mythes doorprikken over voeding. Zo weten veel mensen niet welke producten de meeste calorieën bevatten en wat superfoods zijn. Bij een online enquête over voedingsmythes scoorden Nederlanders gemiddeld een 3,6 (op 10).

Net binnen

  1. 03-11 Tientallen mensen in de file voor stamppot: ‘Wát een gekkenhuis!’
  2. 29-07
    PREMIUM
    Koffie, snelle pasta of vis: alles kan bij Da Maurizio
  3. 17-06
    PREMIUM
    Voortreffelijk eten bij Vista, met amuses die inslaan als smaakbommetjes
  4. 26-05
    PREMIUM
    Heel de wereld wil meer weten van Brabants kookboek
  5. 11-03
    PREMIUM
    Bij dit restaurant in Roosendaal kun je de Belgische keuken proeven, zonder poespas
Bekijk alle artikelen
  1. Mora roept kipburgers terug om foute allergeneninformatie

    Mora roept kipburgers terug om foute allergenen­in­for­ma­tie

    10 december Mora roept per direct kipburgers terug. Het vlees is in de supermarkt terechtgekomen zonder dat in de ingrediëntenlijst op de verpakking vermeld staat dat het product het allergeen melkeiwit bevat.
  2. Tapasbar Casa de Castro: Spanje, maar dan in Bergen op Zoom
    PREMIUM
    Eetrecensie

    Tapasbar Casa de Castro: Spanje, maar dan in Bergen op Zoom

    9 januari Bergen op Zoom is met Casa de Castro een tapasbar rijker en die wilden we in deze koude maanden maar al te graag uitproberen. Casual dining, met prima gerechtjes.
  3. De gulle doorstart van restaurant Kir Royal in Schijf
    PREMIUM
    Eetrecensie

    De gulle doorstart van restaurant Kir Royal in Schijf

    19 december Kir Royal in Schijf trekt al zeker dertig jaar een zeer gemêleerd publiek uit wijde omgeving: burgers, boeren, buitenlui, families, toeristen en zakenlieden. De nieuwe, jonge eigenaren hebben de zaak flink omgegooid.
  4.  Miriam uit Bergen op Zoom heeft een cateringbedrijf: ‘Mijn moeder zei: eerst leren koken en daarna zie je wel’
    PREMIUM
    interview

    Miriam uit Bergen op Zoom heeft een cateringbe­drijf: ‘Mijn moeder zei: eerst leren koken en daarna zie je wel’

    25 september Koken moeilijk? Nee hoor, zegt Miriam Aidani. De Bergse verzorgt catering met haar bedrijf Oumami Food, staat op foodevenementen en geeft workshops.
  5. NVWA waarschuwt: botervervanger van Jumbo bevat mogelijk koemelk

    NVWA waarschuwt: boterver­van­ger van Jumbo bevat mogelijk koe­melk

    23 augustus Naturli’ Foods haalt het product ‘Naturli’ Biologisch Smeerbare’ uit de Jumbo-supermarkten. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) meldt dat het product wei-proteïne bevat terwijl het allergeen koemelk niet op de verpakking staat vermeld. Het gaat om de producten met houdbaarheidsdata tussen 30 augustus en 27 november 2019.
  1. Alles is tiptop in orde bij nieuw restaurant Bij De Coninck in Bergen op Zoom
    PREMIUM
    eetrecensie

    Alles is tiptop in orde bij nieuw restaurant Bij De Coninck in Bergen op Zoom

    24 april Bergen op Zoom is een nieuw restaurant rijker en niet zomaar eentje. Bistro Bij De Coninck is het nieuwe kind van chef-kok Maurice de Coninck, voor wie foodies vanuit heinde en verre naar Scherpenisse kwamen.
  2. Restaurant Culinicious is klein, intiem en héél fijn in Roosendaalse watertoren
    Eetrecensie

    Restaurant Culini­cious is klein, intiem en héél fijn in Roosendaal­se watertoren

    20 mei ROOSENDAAL - Culinicious is een soort huiskamerrestaurant, maar dan in een watertoren en met een prima keuken waarin alles klopt. Dat kun je zelf zien, want je zit er met je neus bovenop.
  3. Dit restaurant is een oase van rust in de Bergse binnenstad
    PREMIUM
    eetrecensie

    Dit restaurant is een oase van rust in de Bergse binnenstad

    30 januari Met slechts één kok in de keuken weet Oase in Bergen op Zoom een heel restaurant te runnen. De gerechten zijn prima, de bediening is aardig en de ambiance perfect. Een restaurant om even tot rust te komen.
  4. Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0

    Hersenen merken geen verschil tussen bier met alcohol of 0.0

    2 december Alcoholvrij bier heeft dezelfde invloed op het beloningseffect in de hersenen als bier waar wel alcohol in zit, blijkt uit onderzoek van de Wageningen University & Research (WUR).
  1. Hele fabriek was zoet met chocostroop
    Video

    Hele fabriek was zoet met choco­stroop

    13 september DINTELOORD - Vandaag is het wereldchocoladedag. En dan is er chocolade schenkstroop. Klinkt simpel. Maar in de fabriek van Suiker Unie zijn ze daar toch een tijd zoet mee geweest.
  2. De frikandellen top 10: liedjes met een vette bek
    de frikandel/video

    De frikandel­len top 10: liedjes met een vette bek

    27 augustus Niet de meest gevoelige chansons, maar vooral vrolijke frikandellenliedjes. Tientallen lezers van dit zomerfeuilleton maakten ons gewag van een hoop geblèr over onze favoriete snack.
  3. NIVO in Etten-Leur doet zijn naam eer aan
    PREMIUM
    eetrecensie

    NIVO in Et­ten-Leur doet zijn naam eer aan

    29 november Zonder veel tamtam is in september in Etten-Leur NIVO geopend. Gastheer Morris Fikke en chef Timothy Ravelli, voorheen van Het Witte Paard, streven ook hier een Bib Gourmand na.
  1. 'Leal Dutch flikadels' in Bangkok

    'Leal Dutch flikadels' in Bangkok

    11 augustus Waar blijven die frikandellen? Voor veel Nederlanders lijkt het een eerste levensbehoefte. Vraag het maar aan de vakantiemeutes op Schiphol. Zodra ze daar landen, snakken ze naar zo'n gebakken leuning. Als er al geen familieleden mee klaarstaan in de aankomsthal.
  2. Tony Kitchen Bar in Oosterhout heeft nog best een klus na zijn vakantie
    Eetrecensie

    Tony Kitchen Bar in Oosterhout heeft nog best een klus na zijn vakantie

    3 augustus Proef Tony's foodsharing experience. Dat adviseert Tony op de website die, lezen we, 'binnenkort beschikbaar' komt. De lezer wordt 'even een Mediterraans vakantiegevoel' beloofd. Nou, laat maar komen.
  3. (Honkbal)petje op voor Zundert Trappist

    (Honkbal)petje op voor Zundert Trappist

    12 juli ZUNDERT - En weer een mijlpaal voor de brouwende broeders uit Zundert: donderderdagmiddag wordt hun trappist voor het eerst buiten de kloostermuren van het vat getapt.
  4. Directrice van Dommelsche Bierbrouwerij komt uit Bergen op Zoom: ‘Niets mooier dan bierbrouwen’

    Directrice van Dommelsche Bierbrouwe­rij komt uit Bergen op Zoom: ‘Niets mooier dan bierbrou­wen’

    17 december Lieselotte Kruf is de eerste vrouwelijke directeur van de Dommelsche Bierbrouwerij. Ze is 33 jaar jong en ze praat graag. Vooral over bier natuurlijk.
  1. Magnifiek op de motte
    PREMIUM
    OVER DE TONG

    Magnifiek op de motte

    14 mei Het Montferland op de heuvel is heropend. En, bijna net zo leuk, ook het stoplicht midden in de bossen doet het weer.
  2. Je moet maar durven, zo'n 'hardcore' viszaak beginnen in hartje Roosendaal
    PREMIUM
    eetrecensie

    Je moet maar durven, zo'n 'hardcore' viszaak beginnen in hartje Roosendaal

    9 april ROOSENDAAL - Zeeën van Tijd serveert verse Noordzeevis in hartje Roosendaal. Het visrestaurant doet niet aan opsmuk, maar serveert hele vissen en mooie grote moten. Alles vakkundig bereid. Klassiek is weer modern.
  3. Dineren onder de oude vliegmachine: Bravo24 in Roosendaal verrast
    PREMIUM
    eetrecensie

    Dineren onder de oude vliegmachi­ne: Bravo24 in Roosendaal verrast

    29 maart ROOSENDAAL - Restaurant Bravo 24 in Roosendaal verrast niet alleen door de hippe industriële vormgeving, ook door verse en goed bereide ingrediënten. Je kunt shared dineren, maar het hoeft niet.
  4. WineStein: de digitale sommelier, ook in sterrenrestaurants
    PREMIUM

    WineStein: de digitale sommelier, ook in sterrenres­tau­rants

    12 maart NIJMEGEN - Uit eten en dan een tablet op tafel om de juiste wijn uit te zoeken? Klinkt niet romantisch, maar werkt goed. Ook in sterrenrestaurants. De app WineStein is veel meer dan een vervanger van de wijnkaart.
  5. Smakelijk bij Barlucca, zelfs zonder peper

    Smakelijk bij Barlucca, zelfs zonder peper

    15 februari Het restaurant is nog geen zes jaar oud, maar toch is Barlucca al bijna een 'oudje' aan het Van Coothplein in Breda. Maar de zaak blijft moeiteloos overeind tussen alle nieuwe horeca aan het plein.
  1. Döner eten in een sterrenrestaurant: het kan vannacht in Amsterdam

    Döner eten in een sterrenres­tau­rant: het kan vannacht in Amsterdam

    13 januari In sterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam wordt vannacht döner kebab geserveerd. Chef Chris Naylor opent een speciaal pop-uprestaurant in het kader van de Hotelnacht: Döner Vermeer. Volgens Naylor zijn er in de hoofdstad momenteel te weinig locaties waar je 's nachts goed kan snacken. Döner-fans hebben overigens pech: alleen Hotelnachtdeelnemers mogen aanschuiven.
  2. Döner kebab mogelijk met uitsterven bedreigd

    Döner kebab mogelijk met uitsterven bedreigd

    11 december Grote paniek in Duitsland: het Europees Parlement stemt over de toevoeging van de stof fosfaat aan bevroren kebabvlees. Als het voorstel wordt aangenomen en de Nederlandse overheid de regels streng gaat handhaven, betekent dat het einde van de döner kebab zoals we die kennen.
  3. Dé superfood-trend van 2018: pandan

    Dé superfood-trend van 2018: pandan

    31 oktober Weg met de mooie Instagramkiekjes gevuld met sprankelende avocado's en verwelkom de pandan! Is het einde van de immers populaire avocado nu toch echt in zicht? Volgens de Britse tv-kok Nigella Lawson wel: we gaan komend jaar massaal aan de pandan bladeren.
Wil je elke dag de Dagelijkse nieuwsbrief van BN DeStem ontvangen via e-mail?
  • Twitter
  • Facebook Facebook
  • Instagram
Quote

Wij zijn altijd op zoek naar het laatste nieuws.

Tip de redactie Pijlen»

Apps

  • Android Playstore
  • Apple Appstore

Algemeen

  • Colofon
  • Auteursrecht
  • Abonnementsvoorwaarden
  • Gebruiksvoorwaarden
  • Privacystatement
  • Cookiestatement
  • Vacatures

Service

  • Klantenservice
  • Krant niet bezorgd?
  • Mijn account
  • Vakantieservice
  • Adverteren
  • Losse verkoop

Meer BN DeStem

  • Abonnee worden
  • Digitale krant
  • Nieuwsbrieven
  • Webwinkel
  • Reclamefolder
  • Verzekeringen vergelijken
  • RSS
    • Colofon
    • Auteursrecht
    • Abonnementsvoorwaarden
    • Gebruiksvoorwaarden
    • Privacystatement
    • Cookiestatement
    • Vacatures
    • Klantenservice
    • Krant niet bezorgd?
    • Mijn account
    • Vakantieservice
    • Adverteren
    • Losse verkoop
    • Abonnee worden
    • Digitale krant
    • Nieuwsbrieven
    • Webwinkel
    • Reclamefolder
    • Verzekeringen vergelijken
    • RSS
    • Twitter
    • Facebook Facebook
    • Instagram

    Volg ons ook op

    • Android Playstore
    • Apple Appstore

    Apps

DPG Media logo
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden