Het was een bijzondere dag voor Anton van der List, ook wel bekend als 'Opa K'NEX'. Het K'NEX-reuzenrad van de Bredanaar was gestolen, maar door een online actie van onder andere Sylvana IJsselmuiden heeft hij een heel nieuw reuzenrad gekregen en nog een grote verrassing daarbovenop.
Volledig scherm
Het was een bijzondere dag voor Anton van der List, ook wel bekend als 'Opa K'NEX'. Het K'NEX-reuzenrad van de Bredanaar was gestolen, maar door een online actie van onder andere Sylvana IJsselmuiden heeft hij een heel nieuw reuzenrad gekregen en nog een grote verrassing daarbovenop. © videostill

Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeerde

Komt voor ElkaarBREDA - Wat voor moois de welwillendheid van mensen kan opleveren, bleek eerder dit jaar nadat bekenden en onbekenden de 78-jarige ‘Opa K’NEX’ uit Breda te hulp schoten. Tot zijn grote verdriet was zijn twee-meter-hoge reuzenrad van kleurrijke steentjes uit het zorgcomplex gestolen. Met een crowdfundingsactie is toen niet alleen 10.000 euro opgehaald,  de fanatieke K’NEX-fan die eigenlijk Anton van der List heet, kreeg een compleet nieuw reuzenrad van presentatrice Sylvana IJsselmuiden. Met de naderende feestdagen wil BN DeStem met het project ‘Komt voor elkaar’ meer mensen de kans bieden om elkaar te helpen met grote en kleine hulpvragen. Ook jij kan hieraan meedoen.

  1. Wie komt kerstliederen zingen voor de bewoners van De Breedonk in Breda? ‘Ze hebben het verdiend’
    Komt voor elkaar

    Wie komt kerstliede­ren zingen voor de bewoners van De Breedonk in Breda? ‘Ze hebben het verdiend’

    BREDA - Een heftige corona-uitbraak eerder dit jaar zorgde voor een moeilijke periode voor de bewoners van woon- en zorgcentrum De Breedonk in Breda. Het zou daarom geweldig zijn om tijdens de kerstdienst van dit jaar eens uit te pakken met een live-zanger of -zangeres, vindt medewerkster Rina Mureau. ,,Maar”, benadrukt ze. ,,Alles strikt volgens de geldende maatregelen.”