Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Hanneke (74) zoekt een tweedehands fiets voor haar dochter in Breda: ‘Ze heeft het zo zwaar en dat doet me veel pijn’

BREDA - Wie heeft er een tweedehands, degelijke, stevige fiets voor een alleenstaande moeder uit Breda die het niet makkelijk heeft? Dat vraagt de 74-jarige Hanneke Schut voor haar dochter Lisette (41). ,,Het is zwaar voor mijn dochter om alle eindjes aan elkaar te knopen, ze doet alles op de fiets maar die valt bijna uit elkaar. Ze zou daar zó mee geholpen zijn", aldus Schut.

 1. Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst
  PREMIUM

  Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst

  VUGHT - De voorpret, de ontroering en het gevoel om ergens welkom te zijn. Dat is waar Jeannette Saatrube uit Vught het voornamelijk voor doet: De Engelentafel. Mensen een plekje aan de kersttafel geven zodat ze niet alleen hoeven te zijn. Saatrube vindt het fijn dat ze mensen kan helpen die het nodig hebben. Ze heeft al velen geïnspireerd haar voorbeeld te volgen en hoopt dat er nog meer zullen volgen. Met het project ‘Komt voor elkaar’ wil deze krant mensen de kans bieden om met soortgelijke ideeën te komen. Hulp vragen en krijgen, op elk denkbaar gebied.
 2. Wie komt kerstliederen zingen voor de bewoners van De Breedonk in Breda? ‘Ze hebben het verdiend’
  Komt voor elkaar

  Wie komt kerstliede­ren zingen voor de bewoners van De Breedonk in Breda? ‘Ze hebben het verdiend’

  BREDA - Een heftige corona-uitbraak eerder dit jaar zorgde voor een moeilijke periode voor de bewoners van woon- en zorgcentrum De Breedonk in Breda. Het zou daarom geweldig zijn om tijdens de kerstdienst van dit jaar eens uit te pakken met een live-zanger of -zangeres, vindt medewerkster Rina Mureau. ,,Maar”, benadrukt ze. ,,Alles strikt volgens de geldende maatregelen.”
 1. Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeerde
  Komt voor Elkaar

  Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeer­de

  BREDA - Wat voor moois de welwillendheid van mensen kan opleveren, bleek eerder dit jaar nadat bekenden en onbekenden de 78-jarige ‘Opa K’NEX’ uit Breda te hulp schoten. Tot zijn grote verdriet was zijn twee-meter-hoge reuzenrad van kleurrijke steentjes uit het zorgcomplex gestolen. Met een crowdfundingsactie is toen niet alleen 10.000 euro opgehaald, de fanatieke K’NEX-fan die eigenlijk Anton van der List heet, kreeg een compleet nieuw reuzenrad van presentatrice Sylvana IJsselmuiden. Met de naderende feestdagen wil BN DeStem met het project ‘Komt voor elkaar’ meer mensen de kans bieden om elkaar te helpen met grote en kleine hulpvragen. Ook jij kan hieraan meedoen.