1. Lezers verrassen moeder Lisette (41) uit Breda met fiets en kleding: ‘Weinig geld is lastig, niet zielig’
  PREMIUM
  Komt voor Elkaar

  Lezers verrassen moeder Lisette (41) uit Breda met fiets en kleding: ‘Weinig geld is lastig, niet zielig’

  BREDA - De Arnhemse Hanneke Schut (74) plaatste een oproep in de krant: of iemand een goede tweedehands fiets over had voor haar alleenstaande dochter. Een moeder van twee kinderen die het niet breed heeft en alles op haar fiets doet. Maar die tweewieler valt inmiddels bijna uit elkaar. Een hoop mensen reageerden en boden zowel een fiets aan als kleding voor de kinderen. Dochter Lisette (41) is dankbaar, maar vindt het ook lastig: ,,Van bepaalde dingen wil je niet dat mensen dat van je weten.”
 1. Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeerde
  Komt voor Elkaar

  Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeer­de

  BREDA - Wat voor moois de welwillendheid van mensen kan opleveren, bleek eerder dit jaar nadat bekenden en onbekenden de 78-jarige ‘Opa K’NEX’ uit Breda te hulp schoten. Tot zijn grote verdriet was zijn twee-meter-hoge reuzenrad van kleurrijke steentjes uit het zorgcomplex gestolen. Met een crowdfundingsactie is toen niet alleen 10.000 euro opgehaald, de fanatieke K’NEX-fan die eigenlijk Anton van der List heet, kreeg een compleet nieuw reuzenrad van presentatrice Sylvana IJsselmuiden. Met de naderende feestdagen wil BN DeStem met het project ‘Komt voor elkaar’ meer mensen de kans bieden om elkaar te helpen met grote en kleine hulpvragen. Ook jij kan hieraan meedoen.
 2. Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst
  PREMIUM

  Jeannette nodigt mensen die alleen zijn uit om aan te schuiven met kerst

  VUGHT - De voorpret, de ontroering en het gevoel om ergens welkom te zijn. Dat is waar Jeannette Saatrube uit Vught het voornamelijk voor doet: De Engelentafel. Mensen een plekje aan de kersttafel geven zodat ze niet alleen hoeven te zijn. Saatrube vindt het fijn dat ze mensen kan helpen die het nodig hebben. Ze heeft al velen geïnspireerd haar voorbeeld te volgen en hoopt dat er nog meer zullen volgen. Met het project ‘Komt voor elkaar’ wil deze krant mensen de kans bieden om met soortgelijke ideeën te komen. Hulp vragen en krijgen, op elk denkbaar gebied.