Zoete aardappelcurry met citroengras
Laat je bij dit gerecht niet foppen door de bereidingstijd, die loopt namelijk al snel op door de kikkererwten die geroosterd moeten worden. Buiten dat is het namelijk een súper simpel maaltje.
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gr kikkererwten uit blik, afgegoten en schoongespoeld
- 400 gr pompoen, in blokjes
- 3 teentjes knoflook, gepeld
- 2 uien, gepeld en doormidden gesneden
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl chilivlokken
- 2 el neutrale olie
- 2 stengels citroengras, gekneusd
- 2 zoete aardappels, in blokjes
- 800 ml kokosmelk
Bereidingswijze (bereidingstijd 60 minuten):
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe de uitgelekte kikkererwten in een kommetje en voeg hier wat specerijen naar wens aan toe. Ik gebruike komijn, peper, zout en chilivlokken.
- Schep alles even goed om en verdeel de kikkererwten vervolgens over de bakplaat.
- Rooster de kikkererwten in 40 à 45 minuten in het midden van de oven krokant.
- Doe de pompoen samen met de knoflook, uien, specerijen en olie in de kom van een foodprocessor. Meng het geheel tot een egale pasta.
- Fruit de currypasta een paar minuten in een diepe pan aan tot je de knoflook en ui begint te ruiken.
- Voeg de gekneusde stengels citroengras toe en bak deze een paar minuten mee.
- Doe de zoete aardappels en kokosmelk bij de currypasta in de pan en roer alles goed door.
- Breng de kokosmelk aan de kook.
- Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en kook de curry tot de zoete aardappel gaar is.
- Serveer de zoete aardappelcurry met Basmatirijst, gefrituurde uitjes, de geroosterde kikkererwten en verse peterselie of koriander naar wens.
Klik hier voor meer recepten van Oh My Foodness.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Benzine in Duitsland vanaf volgende week 50 cent per liter goedkoper dan in Nederland
Duitsland voert op 1 juni een accijnsverlaging door, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Ten opzichte van de Nederlandse adviesprijs bedraagt het verschil zelfs meer dan 60 cent. -
PREMIUMBinnenkijken
Ze wonen in een stijlvol herenhuis, toch vertrekken Birgit en Martin voor ander pareltje
Birgit Verwer en Martin Hoorweg verkopen hun prachtige herenhuis aan de Valkenboslaan in Den Haag. Ze wilden al langer de stad uit, en hebben nu het pareltje gevonden dat ze zochten, in het buitengebied van het Achterhoekse Doetinchem wel te verstaan. -
Getest: Dit is de beste inbouw-combimagnetron
Wat is de beste inbouw-combimagnetron? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord. -
PREMIUMGeld & Geluk
Ron en Yvonne wonen in Sri Lanka: ‘We houden van luxe, maar vinden snel iets duur’
In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Ron en Yvonne hebben Sri Lanka even verruild voor Nederland. ‘Verbazend hoe ontevreden mensen hier kunnen zijn, terwijl ze zoveel keuzes hebben.’ -
Koken & Eten
Dit is de winnaar van Heel Holland Bakt: ‘Ik was misselijk van de zenuwen’
Enzo Pérès-Labourdette is de winnaar van het negende seizoen van Heel Holland Bakt. In de finale versloeg hij zijn concurrenten Zeinab en Tom. ‘Bizar, ik zag het niet aankomen.’
-
Wat Eten We Vandaag: Nasi Goreng
Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is net zo gemakkelijk om nasi zelf te maken, dus kant-en-klare pakjes zijn niet nodig. Wij serveren ’m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch no-waste recept. Geschikt voor kliekjes dus. -
PREMIUMKoken & Eten
Zelf groente telen in je voortuin: vroeger iets voor arme mensen maar in dit dorp nu helemaal hip
Zelf groente kweken in de voortuin, in Roelofarendsveen was dat tot de jaren zestig heel gewoon. Maar naarmate de welvaart toenam, verdwenen de slaplantjes en boontjes uit het straatbeeld. Tot nu, want de groentevoortuin maakt een comeback. -
Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met gamba’s en gerookte zalm
Fan van vis en schaaldieren? Probeer dan deze tortilla met gamba’s én gerookte zalm. Wij grillen de gamba’s en maïs waardoor de tortilla’s een lichtrokerige smaak krijgen. Geef een pittige twist aan de tortilla’s door ze te bestrooien met chilivlokken of door een rood pepertje toe te voegen.