Volledig scherm
PREMIUM
Souschef Jasper Kox en Rob Verhees in actie bij restaurant Oonivoo te Uden. © Van Assendelft

Zo ziet de dag van een sterrenkok eruit

Koken & etenHoe is dat nou, om sterrenkok te zijn? Wouter ter Haar, verslaggever van Brabants Dagblad speelde een dagje voor schaduw en keek een (lange) dienst lang over de schouders mee van Jasper Kox. 

11.00 uur. De bel gaat. Hard. Indringend. Wéér staat een leverancier voor de deur van Oonivoo, met allerhande groenten dit keer: komkommers, sugarsnaps, bimi (babybroccoli), Cevennes-uien, opperdoezer en veel, heel veel tomaten. ,,Een kilootje of zes, zeven gaat er per dag wel doorheen aan tomaten. Die kun je straks allemaal ontvellen en ontdoen van vruchtvlees’’, zegt Jasper Kox (28) tegen zijn gast-voor-een-dag. Als souschef, de rechterhand van de chef-kok, stuurt hij in de keuken de witte brigade van het sterrenrestaurant aan de Markt in Uden aan.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.