Zo wordt taart bakken een piece of cake
Met een taart hoef je niet de hele dag bezig te zijn, bewijzen deze vijf heerlijke taarten. Deze baksels zijn binnen een uur klaar.
Chocoladetaart met amandelen
Ingrediënten:
- 6 middelgrote eieren
- 2 el rum
- 200 g rietsuiker
- 300 g ongebrande amandelen
- 200 g pure chocolade 72%
- 200 g ongezouten boter (of margarine)
- 1 mespunt zout
- 2 el poedersuiker
Benodigdheden:
- Springvorm (∅ 24 cm)
- Bakpapier
- Keukenmachine
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
- Splits de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije kom.
- Mix de eidooiers met de rum en de helft van de suiker tot een schuimige massa.
- Rooster de amandelen 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter. Laat ze afkoelen op een bord.
- Breek de chocolade boven de kom van de keukenmachine in stukken. Doe de amandelen erbij en maal fijn.
- Smelt ondertussen de boter in een steelpan en schenk het erbij terwijl de keukenmachine aan staat.
- Roer met een garde het noten-chocolademengsel door het eidooiermengsel.
- Klop de eiwitten met de rest van de suiker en het zout tot stijve pieken.
- Spatel het voorzichtig door het chocoladebeslag.
- Doe het beslag in de vorm.
- Strijk de bovenkant van de taart glad met een spatel.
Bereiding:
- Bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
- De bovenkant moet nog licht terugveren als je er voorzichtig op duwt.
- Neem de taart uit de oven en laat 15 minuten afkoelen.
- Verwijder de vorm en laat de taart op een rooster verder afkoelen.
- Bestrooi de taart voor serveren met poedersuiker.
Bron: Allerhande
Abrikozen-wortelcake
Ingrediënten:
- 70 ml koudgeperste raapzaadolie (met extra olie voor invetten)
- 2 geraspte wortels (50 g)
- 1 geraspte rode biet (100 g)
- Geraspte pastinaken (50 g)
- Rasp van 1 sinaasappel
- 120 g ahornsiroop
- 2 grote eieren
- 150 g volkoren speltmeel
- Snuf koekkruiden
- 1 tl bakpoeder
- 60 g gedroogde abrikozen (liefst ongezwaveld), in stukjes
- 40 g pompoenpitten (met extra voor versiering)
- Eetbare bloemen (optioneel)
Yoghurt-honingfrosting:
- 150 g roomkaas
- 150 g Griekse yoghurt
- 25 g vloeibare honing
- ½ tl vanille-extract
- 1½ tl citroensap
Benodigdheden:
- Springvorm (∅ 18 cm)
- Rasp
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Vet een springvorm in met de extra raapzaadolie en bekleed de bodem met bakpapier.
- Doe de geraspte wortels, rode biet en pastinaak in een kom.
- Voeg twee derde van de sinaasappelrasp (bewaar de rest voor de frosting) toe aan de groenten samen met de ahornsiroop, eieren en raapzaadolie.
- Schep het meel, de koekkruiden, het bakpoeder en een snuf zout door het groente-eiermengsel, gevolgd door de stukjes abrikoos en de pompoenpitten, en schep om tot alles goed gemengd is.
- Schenk het mengsel in de springvorm en bak de cake 35 à 40 minuten, tot de bovenkant licht bruinroze is en terugveert als je er zachtjes op drukt, en een houten prikker die je in het midden steekt er schoon weer uitkomt.
- Laat afkoelen in de vorm.
- Doe ondertussen voor de frosting het meeste van de bewaarde sinaasappelrasp samen met de roomkaas, yoghurt, honing, vanille en het citroensap in een kom en klop tot een glad mengsel. Bewaar in de koelkast tot de cake is afgekoeld.
- Zet de afgekoelde cake op een schaal, schep de frosting erop en smeer dit met de bolle kant van een lepel uit over de bovenkant.
- Versier de cake met de rest van de sinaasappelrasp, de extra pompoenpitten en de eetbare bloemen (als je die gebruikt).
- Serveer de cake meteen of bewaar hem in een afgesloten doos in de koelkast (je kunt hem zo vijf dagen bewaren).
Bron: Jamie magazine
Oreo-pindakaastaart
Ingrediënten:
- 20 Oreo’s
- 175 g roomboter
- 400 g pindakaas met stukjes noot
- 175 g poedersuiker, gezeefd
- 200 g pure chocolade in stukjes
Benodigdheden:
- Springvorm ( ∅ 25 cm)
- Keukenmachine
- Hittebestendige kom
Bereidingswijze:
- Vet de taartvorm in met een klontje boter.
- Maal de Oreo’s fijn in een keukenmachine.
- Smelt in een steelpannetje 75 g van de roomboter en meng door de fijngemalen Oreo koekjes.
- Druk het mengsel tegen de bodem en rand van de taartvorm en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
- Meng intussen in een kom de pindakaas en de poedersuiker.
- Smeer het pindakaasmengsel over de bodem van de taart.
- Smelt de rest van de roomboter samen met de stukjes chocolade au-bain marie, in een hittebestendige kom. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt.
- Roer tot een glad geheel en laat licht afkoelen.
- Schenk het chocolademengsel over de pindakaaslaag en strijk glad.
- Laat de taart nog 30 minuten opstijven in de koelkast.
Bron: Nina loves food
Bramentaart met munt
Ingrediënten:
- 500 g verse bramen
- 3 el wodka
- 4 middelgrote eieren
- 75 g witte basterdsuiker
- 100 g tarwebloem
- 25 g ongezouten roomboter (gesmolten)
- 200 ml crème fraîche
- 250 ml volle melk
- 25 g ongezouten boter (of margarine)
- 2 el poedersuiker
- 2 el verse munt
Bereidingswijze:
- Springvorm (∅ 24 cm)
Bereidingswijze:
- Spoel de bramen in een zeef voorzichtig af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
- Schep de bramen in een kom om met de wodka.
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Klop in een kom de eieren met basterdsuiker met de handmixer tot een luchtig mengsel.
- Voeg dan al kloppend achtereenvolgens de bloem, 1/2 tl zout, de helft van de boter, de crème fraîche en de melk toe en blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
- Vet de springvorm in.
- Schenk het beslag in de taartvorm en verdeel de bramen erover.
- Druppel de rest van de boter erover.
- Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
- Bestuif de taart uit de oven royaal met poedersuiker en laat hem afkoelen tot lauwwarm of koud.
- Strooi voor het serveren de munt erover en bestuif nogmaals met poedersuiker.
Bron: Allerhande
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze taarten zijn te mooi om op te eten
De een is beter in de keuken dan de ander. Er zijn altijd mensen die eruit springen. Lauren Ko is daar één van. De taarten die zij maakt zijn echte pareltjes en wij zijn er jaloers op. -
PREMIUM
Hoe gevaarlijk is het om je batterijen niet op tijd weg te gooien?
Het komt steeds vaker voor: een brand die ontstaat door een batterij. Gooi je een boormachine of een ander elektrisch apparaat weg bij het restafval, dan kan die zomaar vlam vatten. -
Wat Eten We Vandaag: Croque monsieur van krentenbrood met camembert en appel
Croque monsieur is een typische Franse tosti met bechamelsaus. Wij geven een leuke twist aan de klassieke ham-kaas variant door de toevoeging van camembert en appel. Ook gebruiken we krentenbrood om de tosti een wat zoetere smaak te geven. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde aubergine steak met bulgur salade
Wist je dat je aubergine uitstekend kunt marineren? De structuur van aubergine zorgt ervoor dat kruiden helemaal worden opgenomen. Wij maken een aubergine steak met een frisse bulgur salade met tomaat, granaatappelpitjes en een yoghurtsausje. Een heerlijk zomers gerecht voor bij de barbecue. -
Engelse Laura maakt van elke taart een kunstwerk
Eerder zagen we al sushi in de vorm van schoenen en macarons met de mooiste tekeningen erop. Sommige mensen hebben het gewoon in zich: ze schudden kunstwerken uit hun mouw alsof het niets is. Laura Loukaides is er één van. Haar taarten zijn echte kunstwerken.
-
PREMIUM
Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan leven lang gevolgen hebben voor je kind
Laag geboortegewicht, hersen- of gezichtsafwijkingen, concentratieproblemen. Alcohol drinken tijdens de zwangerschap kan een leven lang gevolgen hebben voor je kind. En dat moet nóg bekender worden, vindt het Trimbos-instituut. Daarbij is ook een rol weggelegd voor de man. -
PREMIUM
Hoe weet je of jij hoogbegaafd bent? Een expert legt uit wat de kenmerken zijn
Twee à drie procent van de bevolking is hoogbegaafd. Zij hebben een sterk ontwikkeld brein met een IQ van 130 of meer. Maar volgens specialisten ligt het werkelijke percentage nog veel hoger. Alleen: hoe weet je of je hoogbegaafd bent? Wij vroegen expert Tessa Kieboom om raad. -
Koken&Eten
Van tomatensaus tot kruidenboter: vijf bekende recepten maar dan met minder zout
Eet je te veel zout? Je bent niet de enige: 85 procent van de Nederlanders krijgt dagelijks te veel zout binnen. De Nierstichting lanceert vandaag een campagne om daar aandacht voor te vragen en deelt zoutbewuste recepten.