Zo snijd je altijd plakjes komkommer die even dik zijn (met een vreemd hulpmiddel)
keukenheks/videoAls je komkommer (of fruit) snijdt, dan is het fraai als alle schijfjes dezelfde grootte hebben. Met deze handig truc - met een nogal vreemd hulpmiddel - lukt dat voortaan altijd.
Een van de redenen waarom een maaltijd in een restaurant er zo fraai uitziet, zijn de mooie, gelijkmatig gesneden plakjes die op je bord belanden. Dat ziet er professioneel uit.
Gelijkmatig snijden gaat handig met een mandoline, maar als je die niet hebt, dan kom je ook ver met een mes en een bijzonder hulpmiddel dat jij vast niet in je keukenkastje hebt liggen, maar waarschijnlijk wel in de badkamer. Even afwassen als je hem al eens hebt gebruikt natuurlijk.
Hieronder vind je meer tips en trucs voor in de keuken:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Tijd voor een nieuwe laptop? Dit is onze favoriet van het moment
We zitten aan het begin van de zomervakantie, maar voor je het weet begint een nieuw schooljaar en heb je een nieuwe laptop nodig. Na wekenlang testen hebben we onze favoriet van circa 900 euro geselecteerd. -
Chocolademerk wijst op ‘gevaar’ voor gezondheid bij eigen product
Tony’s Chocolonely, bekend van de populaire chocoladerepen, is voorstander van een suikertaks, zo maakte het bedrijf bekend. Daar ging wel een langdurige discussie aan vooraf, vertelt chocolade-topman Henk Jan Beltman. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze heerlijke ovenschotel heeft een knapperig en krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een vers gebakken stokbrood. -
PREMIUMKoken & Eten
Ook zo gek op drop? In deze fabriek worden er elke dag 2,5 miljoen gemaakt
Nergens in de wereld worden zoveel dropjes gegeten als in Nederland. En in hartje Nijkerk, aan de Westkadijk, worden al bijna zeventig jaar de Harlekijntjes gemaakt. Dag in dag uit vliegen er 2,5 miljoen van de lopende band. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde maaltijdsoep Pasta e fagioli
Een traditionele Italiaanse soep met pasta, bonen en tomaten bouillon. Het wordt dan ook wel ‘pasta en bonen’ genoemd. Makkelijk, snel en boordevol smaak.
-
Opvallend onderzoek uit 2021: wat doen zuurkool en kefir tegen eczeem?
Onderzoeksarts Jetske Ultee houdt jaarlijks de meest opmerkelijke onderzoeken bij. Wat haar in 2021 opviel op gebied van huid en voeding: het effect van zuurkool en kefir op eczeem. -
PREMIUMmet video's
Rookmelders verplicht, maar duizenden huurders hebben er nog geen een: ‘Onbegrijpelijk’
Duizenden huurders hebben nog altijd geen verplichte rookmelder. Dat komt door een tekort aan apparaten en installateurs, maar huurders zijn zelf ook niet allemaal even welwillend. Sommigen weigeren er zelfs één. Onbegrijpelijk, zeggen ze bij de brandweer. -
PREMIUM
Dankzij een kwartiertje rennen vliegt de conditie van deze kinderen vooruit én zijn ze rustiger in de klas
Hijgend, puffend en zwetend stuiven de scholieren over het schoolplein: ze zijn al zeker vijf keer de school rond geweest. Drie keer per week rennen ze in een kwartiertje de Daily Mile van zo'n anderhalve kilometer. Met resultaat: leerlingen lopen na drie maanden gemiddeld zo'n vijftig procent harder.