Zo maak je van een avondje gourmetten een groot succes
Koken & EtenTijdens de feestdagen trekken we de gourmetstellen massaal uit de kast. Een lekker stukje vlees, vis of wat groenten op de plaat en grillen maar! Met deze tips haal je alles uit je avond gourmetten.
Eens wat anders
Ga dit jaar eens voor ander vlees op de plaat. Naast het vlees dat we gewend zijn, pak je bijvoorbeeld uit met eendenborst- of kalkoenfilet. Niet zo'n vleeseter? Sla dan gamba's, zalmblokjes of kabeljauw in. Is weer eens wat anders!
Biefstuk
Staat er biefstuk op het menu? Kleine stukjes kopen is onnodig: koop een groot stuk van goede kwaliteit en snijd dit zelf in stukjes. Ga bijvoorbeeld voor chateaubriand of entrecote.
Tip: Als je je huis zo rookvrij mogelijk wil houden, is het belangrijk dat je mager vlees bakt. Mager vlees rookt minder dan vet vlees.
Hartig en zoet
Gourmetten en pannenkoekjes gaan hand in hand. Je kunt hier een hartige snack met champignons, kaas en/of spekjes van maken, maar ze zijn ook geschikt als dessert. Als je broek nog niet op knappen staat, pak je er een flinke klodder slagroom, chocolade, poedersuiker en fruit bij. Ideaal beleg voor de pannenkoektoetjes.
Pizza
De mogelijkheden lijken oneindig. Gourmet leent zich namelijk ook goed voor het maken van mini-pizza's. Snijd brood in vierkantjes zodat het goed in je pannetje past. Doe hier tomatensaus, hamreepjes, champignons, mozzarella, salami en wat je maar wil op en bakken maar! Je kunt het brood ook in andere vormpjes snijden, denk bijvoorbeeld aan een kerstboom- of kerstsokpizza.
Genoeg voor iedereen
Zorg dat je naast de kleine hapjes ook wat grotere gerechten op tafel zet. Denk aan een goedgevulde groentesalade, pastasalades of brood met tapenades. Op deze manier hoef je niet te vechten om het laatste stukje kip.
Gezelschap
Allerbelangrijkst is en blijft natuurlijk het gezelschap. Raap je beste vrienden en familie bij elkaar en maak er één groot eetfestijn van. Let op dat de groep niet té groot wordt, tussen de vijf en acht personen is een mooi aantal. Zo kun je iedereen spreken en hoef je niet naar de andere kant van de tafel te schreeuwen.
Wil je kans maken op het nieuwe boek 'de Brabander Bakt'? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Zo deel je zo min mogelijk persoonlijke data met Facebook
Steeds meer mensen maken zich zorgen over wat Facebook met hun persoonlijke data doet. Met onderstaande tips hou je zoveel mogelijk informatie privé. -
De leukste weetjes over het kerstdiner
Het kerstdiner komt steeds dichterbij en de nodige voorbereidingen worden al getroffen. Wist jij dat de gemiddelde Nederlander €108 aan het kerstdiner uitgeeft? 69% van de Nederlanders stroopt de mouwen zelf op als het gaat om het kerstdiner. Op het Allerhande Kerstfestival vind je alle informatie en inspiratie voor de feestdagen. -
Koken & Eten
Spaanse gerechten: haal het vakantiegevoel in huis met kip, tortilla en patatas bravas
Op vakantie gaan in Spanje is heerlijk, maar je kunt de smaken natuurlijk ook gewoon in huis halen met Spaanse gerechten. Eatertainment koos vijf fijne gerechten uit. -
Wat Eten We Vandaag: Pasta met bimi en burrata
Pasta met bimi en burrata is een klassiek zuid-Italiaans (Siciliaans) recept. De anjovis en basilicum zorgen voor een verrassende smaak. De burrata maakt de pasta helemaal af. -
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om?
-
Gezellig bakken aan tafel: deze apparaten komen het best uit de test
De feestdagen staan voor de deur. Twee keer per week geeft testvergelijkingssite besteproduct.nl koopadvies over huis- tuin en keukenapparatuur die getest zijn door hun testpanels. Vandaag aflevering 6: funcooking. -
PREMIUM
Hollandse polder blijkt een topplek te zijn voor het kweken van... Zuid-Koreaanse groenten
K-meloenen, K-komkommers en K-mais: je treft ze aan in de Vrouw Vennepolder bij Oud Ade. James Kim teelt er typische Zuid-Koraanse gewassen. ,,Rijst past eigenlijk niet in het Nederlandse klimaat.” -
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper.