Zo maak je je nasi - en negen andere klassiekers - die net even anders smaken
Koken & etenMaak je je chili altijd op dezelfde manier en wil je een keer variëren? Wil je een keer je pasteitjes zelf maken? Hieronder vind je inspiratie voor tien klassiekers die net een beetje anders worden gemaakt.
Het is wel zo gemakkelijk, om je vertrouwde potje te koken. En lekker, anders at je het niet op die manier. Soms is het juist lekker om die klassiekers toch een beetje anders te maken. Gewoon voor de verandering. Hieronder zie je tien bekende gerechten die Eatertainment voor deze site heeft uitgekozen.
Chili is een stoofpot die in de basis bestaat uit vlees en chilipeper. Deze vegetarische versie staat zo op tafel.
Dame blanche maak je met vanilleijs en chocoladesaus. Deze witte dame met stukjes speculaas en een zelfgemaakte chocolade-karamelsaus is nog lekkerder dan de originele.
Nasi maak je met rijst. In dit recept is de rijst vervangen door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis maak je het gerecht op smaak. De eitjes zorgen voor de finishing touch.
Dit gehaktbrood met pancetta bak je heerlijk knapperig in de oven. Het gehakt maak je op smaak met verse kruiden, mosterd en ketjap manis. De salade van vijgen, noten en blauwe kaas past er perfect bij.
De schnitzel is van oorsprong Italiaans. De schnitzel werd pas later in Oostenrijk geïntroduceerd door de Oostenrijkse veldmaarschalk Radetzky, die verliefd werd op het knapperige stukje vlees. Deze versie eet je met gepofte aardappel en zachte prei.
Calzone is een gevuld pizzadeeg in de vorm van een maan. Het leuke aan calzone is dat het een cadeautje voor jezelf is. Deze calzone is gevuld met kip, pesto, champignons en mozzarella. Je kunt allerlei toppings naar keuze toevoegen.
Geen schnitzel van varkensvlees maar van aubergine: door hun vlezige textuur zijn aubergines ideaal als vleesvervanger. Eet bij deze groenteschnitzel gepofte tomaatjes bij en een puree van pastinaak en knoflook.
De smaken van honing en mosterd gaan goed samen. Nog lekkerder is een zelfgemaakte marinade van deze gouden combinatie, die rosbief een heerlijk knapperige korst geeft. Extra lekker met krokante aardappelen uit de oven en een salade van sperziebonen.
Romige ‘vistandoori’ zet je in een handomdraai tafel. Erbij: rijst, naanbrood, een limoenpartje en verse koriander.
Knapperig bladerdeeg gevuld met een romige ragout van kip en champignons: pasteitjes kent iedereen. Maar als je de bakjes ook nog zelf maakt, dan is het helemaal lekker.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Gevuld stokbrood caprese
Een echte klassieker uit de Italiaanse keuken, maar dan nét even anders: gevuld stokbrood caprese. Tijdens een avond borrelen mag een gevuld stokbrood met tomaat, mozzarella en basilicumblaadjes niet ontbreken. Plaats het geheel even in de oven om de mozzarella te laten smelten en buon appetito. -
Wat Eten We Vandaag: Vegan havermout bowl met gebakken banaan & noten
Een havermoutontbijt zorgt voor een energieke start van de dag. Havermout is namelijk een bron van eiwitten, vezels en ijzer. Dankzij de gebakken banaan krijgt het ontbijt een zoete, gekarameliseerde smaak. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen?
-
PREMIUMKoken & eten
Snackproducent: we eten door corona minder tussendoortjes maar zitten vaker aan de borrel
We zijn in coronatijd meer gaan snoepen en snacken. Dat ziet ook Jan Willem Balk van snack- en snoepproducent Mondelēz. Zorgelijk? De directeur van de Benelux wil de nieuwe cijfers graag nuanceren. ‘Het gaat om één flinke reep per huishouden per jaar.’ -
-
-
Koken & eten / Video
Heel veel suiker in drankjes: jonge kinderen hebben al genoeg suiker op voor het hele jaar
Kinderen tussen 4 en 8 jaar bereiken vandaag hun suikermaxdag: de dag dat ze al genoeg suiker hebben gegeten voor een heel jaar, terwijl we nog maar net over de helft zijn. Foodwatch vraagt aandacht voor de grote hoeveelheden suiker in hun drankjes. -
Koken & Eten
Eten voor onder 2,50 euro: met deze 5 recepten lukt dat moeiteloos
Lekker koken zonder dat je geld meteen op is? Het kan. Eatertainment geeft vijf budgetgerechten die allemaal minder dan 2,50 euro kosten.