Zo kreeg acteur Chris Hemsworth zijn goddelijke lichaam
De Australische acteur Chris Hemsworth kruipt al sinds 2011 in de huid van Thor en heeft in zeven Marvel-films gespeeld. Om het ‘goddelijke’ lichaam van zijn personage te krijgen, moet de acteur een strikt dieet volgen. Zijn voedingsexpert Sergio Perera onthult wat Hemsworth op een dag eet.
In een interview met fitnessblad Men’s Health doet Perera uit de doeken wat er voor Chris Hemsworth zoal op het menu staat als hij op de set staat. Volgens Perera kostte het zes jaar om een schema te ontwikkelen. ,,Het is een opeenstapeling van veel vallen en opstaan. Met onze samenwerking de afgelopen zes jaar hebben we een paar dingen ontdekt die veel hebben veranderd aan zijn algehele gezondheid en welzijn.”
Een van de ‘geheimen’: het eten is gezond maar smaakt vooral ook lekker. Eten dat je goed smaakt is bevredigender en maakt je gezond en gelukkig, aldus de voedingsexpert.
8 uur ,,Elke ochtend begint Chris zijn dag met een groene powershake, die bestaat uit vijf tot zes verschillende soorten bladgroenten, fruit, noten, zaden, vetten en kleine hoeveelheden zeezout om te helpen zijn lichaam in balans te houden.”
10 uur Om 10 uur ’s morgens maakt Chris tijd voor een gezond ontbijt. ,,Of dat nu yoghurt met bessen is, drie eieren op een volkoren toast met Vegemite (hij is een Aussie) of een hartige havermoutpap met gepocheerde eieren. Daarna volgt een work-out.” Een uurtje na de training drinkt Chris een shake met plantaardige proteïne, ijswater, voedingssupplementen en vitamine C.
14.30 uur ,,Voor zijn lunch kiest Chris voor een sesam-kipsalade en rijst, een ribeye steak of voor gegrilde kip. Om al zijn spieren in vorm te houden, moet Chris ook in de namiddag blijven knabbelen - helaas niet op chips, maar wel op gezonde crackers of beef jerky, dat boordevol proteïnen zit.”
17.30 uur Dan het avondeten. Dan werkt de acteur witte vis of gegrilde lamskoteletten naar binnen. Of een soep. Hij neemt daarbij ook extra supplementen. Zo slikt Chris voor het slapengaan nog magnesium- of zinksupplementen. Bovendien staat hij elke dag nog minstens een uur in de sportschool.
Deze caponata met kabeljauw past in het dieet van de acteur:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMGeldvraag
Banken vragen geld voor betaalrekening, maar bieden nauwelijks spaarrente: zo zit het
-
Wat Eten We Vandaag: Griekse quesadilla’s met muntyoghurt
Quesadilla’s zijn een populair gerecht uit de Mexicaanse keuken. De quesadilla’s in dit gerecht geven we een Grieks tintje door de Kalamata olijven en feta. Een heerlijke variatie. -
PREMIUMEnergierekening
Hans woont op 28 vierkante meter en heeft laag gasverbruik: ‘Merk wel dat alles duurder is’
Hans de Vries (40) uit Amsterdam woont in een studio en is op sommige vlakken afhankelijk van zijn VvE. Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. -
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
De gatenkaas Emmentaler hoeft niet uit het Zwitserse Emmental te komen om in de EU Emmentaler te mogen heten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag geoordeeld.
-
PREMIUM
Filosoof over de kunst van het uitstellen: ‘Doe nooit een taak die morgen verdwenen kan zijn’
-
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Revolutie in het ziekenhuis: weg met de poedertjes en zakjes, welkom verse quinoa
Ongezond eten kan echt niet meer, dus ook niet in het ziekenhuis. Daarom geen poedertjes en zakjes meer in de keuken, maar verse ingrediënten. In de ETZ-ziekenhuizen in Tilburg en Waalwijk staan quinoa, kikkererwten en salades op het menu. En patiënten eten aan tafel. ,,Niemand is ooit liggend beter geworden.” -
Wat Eten We Vandaag: Krokante Parmezaan aardappeltjes met chipolata worstjes
Toe aan een makkelijke AVG-maaltijd? Kies dat voor dit lekkere recept, waarbij de oven het meeste werk doet. De aardappeltjes worden lekker krokant vanbuiten, terwijl de binnenkant zacht blijft. Heerlijk in combinatie met de runderchipolata worstjes en broccoli.