Zo kreeg acteur Chris Hemsworth zijn goddelijke lichaam
De Australische acteur Chris Hemsworth kruipt al sinds 2011 in de huid van Thor en heeft in zeven Marvel-films gespeeld. Om het ‘goddelijke’ lichaam van zijn personage te krijgen, moet de acteur een strikt dieet volgen. Zijn voedingsexpert Sergio Perera onthult wat Hemsworth op een dag eet.
In een interview met fitnessblad Men’s Health doet Perera uit de doeken wat er voor Chris Hemsworth zoal op het menu staat als hij op de set staat. Volgens Perera kostte het zes jaar om een schema te ontwikkelen. ,,Het is een opeenstapeling van veel vallen en opstaan. Met onze samenwerking de afgelopen zes jaar hebben we een paar dingen ontdekt die veel hebben veranderd aan zijn algehele gezondheid en welzijn.”
Een van de ‘geheimen’: het eten is gezond maar smaakt vooral ook lekker. Eten dat je goed smaakt is bevredigender en maakt je gezond en gelukkig, aldus de voedingsexpert.
8 uur ,,Elke ochtend begint Chris zijn dag met een groene powershake, die bestaat uit vijf tot zes verschillende soorten bladgroenten, fruit, noten, zaden, vetten en kleine hoeveelheden zeezout om te helpen zijn lichaam in balans te houden.”
10 uur Om 10 uur ’s morgens maakt Chris tijd voor een gezond ontbijt. ,,Of dat nu yoghurt met bessen is, drie eieren op een volkoren toast met Vegemite (hij is een Aussie) of een hartige havermoutpap met gepocheerde eieren. Daarna volgt een work-out.” Een uurtje na de training drinkt Chris een shake met plantaardige proteïne, ijswater, voedingssupplementen en vitamine C.
14.30 uur ,,Voor zijn lunch kiest Chris voor een sesam-kipsalade en rijst, een ribeye steak of voor gegrilde kip. Om al zijn spieren in vorm te houden, moet Chris ook in de namiddag blijven knabbelen - helaas niet op chips, maar wel op gezonde crackers of beef jerky, dat boordevol proteïnen zit.”
17.30 uur Dan het avondeten. Dan werkt de acteur witte vis of gegrilde lamskoteletten naar binnen. Of een soep. Hij neemt daarbij ook extra supplementen. Zo slikt Chris voor het slapengaan nog magnesium- of zinksupplementen. Bovendien staat hij elke dag nog minstens een uur in de sportschool.
Deze caponata met kabeljauw past in het dieet van de acteur:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Pita met knoflookgarnalen, avocado, rode kool en limoenmayonaise
Een goedgevulde pita met kleurrijke knapperige salade van rode kool. De limoenmayonaise maakt het heerlijk fris. Een perfecte combinatie met knoflookgarnalen. Bij goedgevuld denk je natuurlijk aan een open gesneden pita, maar in dit recept wordt de pita als pizzabodem gebruikt. -
Wat is het bestbetaalde beroep van Nederland?
,,Ik ga datgene studeren waarmee ik het meeste geld kan verdienen’’, zei een vriendje van het kind van Peter Olsthoorn, journalist voor Intermediair. Maar in welke beroepsgroepen zijn de salarissen het hoogst, zowel in Nederland als in andere landen? Peter zocht het uit. -
Zo weet je of de airco van je auto aan onderhoud toe is
De airconditioning in je auto draait bij deze zomerse temperaturen overuren en is daardoor eerder toe aan onderhoud. Maar hoe weet je precies wanneer het tijd is om je airco bij te laten vullen? -
Koken & Eten
Waarom je nooit een koud ei in kokend water gooit en andere tips voor een perfect eitje
In de keuken kunnen kleine details vaak een groot verschil maken, weet Ramon Beuk. In de serie Da’s Handig! geeft de kok tips die koken makkelijker maken én je het vertrouwen geven dat het nooit meer kan mislukken. Vandaag: ook een lekker eitje koken vraagt aandacht. -
PREMIUMKoken & Eten
Revolutie in het ziekenhuis: weg met de poedertjes en zakjes, welkom verse quinoa
Ongezond eten kan echt niet meer, dus ook niet in het ziekenhuis. Daarom geen poedertjes en zakjes meer in de keuken, maar verse ingrediënten. In de ETZ-ziekenhuizen in Tilburg en Waalwijk staan quinoa, kikkererwten en salades op het menu. En patiënten eten aan tafel. ,,Niemand is ooit liggend beter geworden.”
-
PREMIUM
Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’ -
Wat Eten We Vandaag: IJskoffie op een stokje
Bij ijskoffie denk je meestal aan een verfrissende variant van koffie, maar het kan ook anders. Maak van jouw favoriete koffie een ijskoffie op een stokje. Serveer deze bijvoorbeeld na een diner in plaats van een traditioneel kopje koffie. -
Wat Eten We Vandaag: Gnocchi carbonara
Carbonara vindt zijn oorsprong in Italië. Van restjes pasta, kaas, ei en spek kon men een goedkope maaltijd maken. In Nederland gebruiken we graag room voor spaghetti carbonara, maar in dit recept houden we vast aan het origineel zónder room. Wel gebruiken we gnocchi in plaats van pasta.