PREMIUM
Zo houd je je verse kruiden op je aanrecht het langst goed
Koken & EtenIn de supermarkt liggen ze versneden in plastic bakjes in de koeling en fleuren ze in pot de schappen op. Wat je met verse kruiden kunt? Culinair journalist Laura de Grave tipt.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
-
Wat Eten We Vandaag: Paella met gegrilde groenten en olijven
Paella vindt zijn oorsprong in de omgeving van Valencia en wordt daar ook wel Paella Valenciana genoemd. Met de ingrediënten van paella kun je eindeloos variëren. Vis, vlees, groenten of een mix daarvan. Wij gaan in dit recept voor een vegetarische variant met gegrilde groenten en zwarte olijven. -
PREMIUMKoken & Eten
Expert haalt uit naar voedingsmiddelenindustrie: ‘De consument wordt belazerd’
De wetgeving is niet strak genoeg en er zijn niet genoeg toezichthouders om problemen tegen te gaan. Er gaat veel mis in de voedingsmiddelenindustrie, beweert voedingsmiddelentechnoloog IJsbrand Velzeboer in zijn boek Leugens op mijn bord, dat volgende week verschijnt. De consument wordt belazerd, vindt hij. -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
Wat Eten We Vandaag: Vegetarische empanadas met kastanjechampignons
Empanadas zijn pasteitjes uit de Argentijnse keuken die zowel met een hartige als zoete vulling worden gemaakt. Empanadas kun je gemakkelijk zelf maken met kant-en-klaar bladerdeeg. Over het algemeen worden ze gevuld met gehakt, maar wij gaan voor een vegetarische vulling en dat is net zo lekker.
-
Koken & Eten
Achter een goedkoop flesje wijn zit een wereld van concurrentie en pesticiden
-
-
-
Waarom Emmentaler geen beschermde kaas is en Edammer wel
De gatenkaas Emmentaler hoeft niet uit het Zwitserse Emmental te komen om in de EU Emmentaler te mogen heten. Dat heeft het Europese Hof van Justitie woensdag geoordeeld. -
PREMIUMMet video
Klushuis werd gemiddeld 111.000 euro meer waard, maar is het nu nog de moeite?
Een oud huis kopen, opknappen en vervolgens met veel winst weer doorverkopen. Dat doen onervaren klussers in het nieuwe televisieprogramma De moeite waard?!. Maar is het ‘flippen’ van een huis in deze tijd, met dalende huizenprijzen en hoge rentes, nog wel rendabel?