Zelfs in Amerika krijgen ze geen genoeg van Johnny Doodle, de Willy Wonka uit de Hoeksche Waard
Het chocolademerk Johnny Doodle is bekend over de hele wereld. Het hoofdkantoor staat - of all places - in Heinenoord. Vanaf een verder weinig inspirerend bedrijventerrein produceert het van oorsprong Rotterdamse bedrijf jaarlijks zo’n 10 miljoen repen met de meest unieke smaakcombinaties en de beste ingrediënten.
Van binnen oogt het hoofdkwartier van Johnny Doodle een stuk klinischer dan de chocoladefabriek van Willy Wonka uit Roald Dahls bekende kinderboek Sjakie en de chocoladefabriek. Nergens zie je ‘velden van zacht, muntig suikergras’ of ‘rivieren van chocolade’. En dat het bedrijf nota bene tegenover de Action en Kruidvat zit, voedt de verbeelding nu ook niet bepaald. Maar vergis je niet, achter de schermen is ook hier een briljante chocolademaker aan het werk. Zijn naam: Joshua ‘Jos’ Schaap.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
1
Vraag naar tweedehands dieselauto’s stijgt: dit is de reden
-
PREMIUMMet video
‘Op Tinder staat dat ik aseksueel ben, maar soms beginnen ze alsnog aan me te friemelen’
Ze voelen geen seksuele aantrekkingskracht, doen niet (vaak) aan seks, maar hebben (soms) wel lustgevoelens. Aseksuelen stuiten op veel onbegrip, maar voelen zich wel bevrijd. ,,Alles kan en mag.” Wanneer ben je aseksueel? -
Wat Eten We Vandaag: Flammkuchen carpaccio
Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas, door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in Nederland. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas. -
Is versgeperst fruitsap even gezond als het stuk fruit op zich?
Iedereen drinkt weleens graag een glaasje versgeperst sinaasappelsap, misschien heb jij er op dit moment wel een klaarstaan voor deze zondag. Vaak is fruitsap ook het eerste waar we naar grijpen als we willen afvallen, maar is dat sap wel zo gezond als we denken? Voedingswetenschapper Jana Van Stappen van de Katholieke Universiteit in Leuven legt uit. -
Wat Eten We Vandaag: Piri piri drumsticks met gegrilde paprika
Zo’n gerecht dat vrijwel iedereen lust: piri piri drumsticks. We bakken de drumsticks eerst kort aan, zodat ze een mooi, bruin kleurtje krijgen. Vervolgens garen we ze met de paprika én zelfgemaakte marinade in de oven. De marinade krijgt door de rode rawit peper een lekker pitje.
-
Wat Eten We Vandaag: Churros met chocoladesaus
-
-
-
PREMIUM
Zo ben je de buxusmot te slim af: ‘Timing van de behandeling is cruciaal’
Buxusliefhebbers, let op, de rupsen van de buxusmot zijn al volop aan de vraat. Rond deze tijd verpoppen ze tot mot, met een nieuwe generatie tot gevolg. Ingrijpen is de boodschap! Hoe roep je de plaag een halt toe en houd je je geliefde planten gezond? Tuinexpert Laurence Machiels weet raad: ,,Een feromoonval lokt de mannetjes en kan voorkomen dat de buxusmotten paren.’’ -
Wat Eten We Vandaag: Pulled pork uit de slowcooker
Met dit broodje pulled pork maak je vleesliefhebbers gelukkig. We maken gebruik van een slowcooker, zodat het vlees op een lage temperatuur gaart, en boterzacht van structuur blijft. Serveer de pulled pork op hamburgerbroodjes met rauwkostsalade en zelfgemaakte barbecuesaus voor de finishing touch.