Ze willen geen kaas op hun hamburger en eisen nu 5 miljoen dollar van McDonald's
Twee klanten van McDonald's eisen in Florida een schadevergoeding van minstens vijf miljoen dollar van de fastfoodreus. Aanleiding is hun favoriete hamburger de Quarter Pounder die uit augurk, ui, ketchup, mosterd en twee plakjes cheddarkaas bestaat. Net dat laatste ingrediënt zijn klanten Cynthia Kissner en Leonard Werner liever kwijt dan rijk. Zij bestellen steevast een kaasloze Quarter Pounder, maar moeten wel de reguliere prijs neertellen.
Ook zonder de kaas wordt dezelfde prijs aangerekend. Om daar een einde aan te maken hebben ze op 8 mei officieel klacht ingediend bij de rechtbank van Fort Lauderdale. Het duo eist een schadevergoeding van minstens vijf miljoen dollar, of zo'n 4,2 miljoen euro.
McDonald's bood vroeger de kaasloze variant van de hamburger wel goedkoper aan, maar is daar op een gegeven moment mee gestopt. Althans in de restaurants, wie via de app voor thuislevering bestelt, kan nog wel een goedkopere 'Quarter Pounder without Cheese' bestellen.
,,De klanten in het restaurant worden zo gedwongen te betalen voor twee plakjes kaas die ze hebben besteld, noch hebben ontvangen'', luidt het in de klacht. Een advocaat die Kissner en Werner bijstaat, onderstreept dat iemand die bijvoorbeeld een Big Mac zonder sla wil, wel de gewone prijs moet neertellen. Dat komt omdat sla een vast ingrediënt is van de bekendste McDonald's-hamburger. Maar dat is bij de Quarter Pounder niet het geval, daar er zowel een Quarter Pounder als een Quarter Pounder without Cheese (via de app) wordt aangeboden.
Een andere advocaat van het duo meent dat 25 miljoen mensen in aanmerking komen voor een schadevergoeding. Hij overweegt een groepsvordering. En McDonald's zelf? De grootste fastfoodketen ter wereld heeft officieel nog niet gereageerd en heeft daarvoor nog een kleine drie weken de tijd. Of het daadwerkelijk tot een proces komt, is nog maar zeer de vraag. Een rechter moet eerst oordelen of de klacht wel ontvankelijk is.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde maaltijdsoep Pasta e fagioli
Een traditionele Italiaanse soep met pasta, bonen en tomaten bouillon. Het wordt dan ook wel ‘pasta en bonen’ genoemd. Makkelijk, snel en boordevol smaak. -
Heineken waarschuwt voor glasschilfers in bierflesjes
Heineken waarschuwt dat er glasschilfers kunnen zitten in bierflesjes van het merk. Het gaat om kleine flesjes (25 cl) zonder statiegeld met schroefdop. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze heerlijke ovenschotel heeft een knapperig en krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een vers gebakken stokbrood.
-
met video
Heineken, De Klok of Schultenbräu: wie proeft het verschil?
Heineken kondigde een fikse prijsstijging van het bier aan in zowel de supermarkt als de horeca. Zijn er nog goedkopere alternatieven en proef je het verschil tussen een A-merk of een budgetbiertje eigenlijk wel? -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
PREMIUM
Bakkers in de problemen door hoge broodprijs? ‘Mensen leggen er wel twee plakken kaas op’
Flink gestegen meelprijzen, een energierekening waar je u tegen zegt en een schreeuwend tekort aan vakmensen. De bakkerswereld verkeert in zwaar weer en de consument gaat de gevolgen daarvan merken.