PREMIUM
Zakjes knijpfruit getest: ‘Vier soorten fruit is wel veel voor een baby’
Voor jou getestKnijpfruit: kinderen zijn er dol op. Het is lekker zacht en je mag ongegeneerd slurpen. Maar of dat nu wel zo’n goed idee is... Ons panel testte acht zakjes voor baby’s vanaf zes maanden.
Delen per e-mail
‘Schudden, knijpen + mij opslurpen!’ staat er in kleine letters op de achterkant van een van de knijpzakjes. Je draait het dopje er af, je geeft het zakje aan je kind en het is leeg voor je het weet. Michelle: ,,Zo krijgen kleine kinderen ongemerkt veel suikers en calorieën binnen. Knijpfruit is in de regel zo dun dat je er niet op hoeft te kauwen, het is al op voor je een verzadigd gevoel hebt.’’
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Koken & eten Dit zijn de onvermoede kwaliteiten van suikers in moedermelk
We proberen vaak suikers te vermijden, want die zouden slecht zijn voor ons. Maar die stelling gaat niet helemaal op. Het is geen vergif en er zijn veel goede suikers. -
PREMIUM
Met deze gerechten leert je kleine nu al groenten eten
Lang is er melk, maar dan gaat je baby ook andere dingen eten. Wat dan, in welke vorm, en vanaf wanneer? Kinderdiëtist Stefan Kleintjes en voedingswetenschapper Victoire de Wild geven antwoorden. -
Koken&Eten Moeders minder streng voor tweede kind (en dat geeft risico op overgewicht)
Bijna etenstijd en je kinderen zeuren om een snack. Geef jij ze dan hetzelfde of krijgt de jongste een gezonder snackje dat beter bij zijn leeftijd past? Veel Nederlandse moeders kiezen er vaak toch voor hun kinderen hetzelfde tussendoortje te geven. -
koken&weten Staat jouw kerstboom nog? Maak er iets lekkers van voor je hem op straat zet
In de rubriek Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is je kerstboom eetbaar? -
Eiwitrijke soep blijkt aanrader: 'Wel combineren met broodje en salade’
Nooit eerder was het aanbod van voedingsmiddelen zo groot; producenten verzinnen steeds wat nieuws. In deze serie beoordeelt een professional producten en wordt er antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het wat?’ Ditmaal test diëtist Berdien van Wezel de soepen van Notchie.
-
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 7
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde quesadilla met avocado
Quesadilla betekent in het Mexicaans letterlijk ‘kaasdingetje’. Kaas ontbreekt dan ook zeker niet in dit recept. Samen met de avocado en bonen is het een flink gevulde quesadilla die ook prima geschikt is als avondmaaltijd. Lekker met salsa, ga jij voor mild of pittig?