Worm nestelt zich in amandelen van Japanse vrouw na eten van sushi
koken & etenEen 25-jarige vrouw uit Tokio schrok zich een hoedje toen ze deze week een bezoek bracht aan de dokter vanwege keelpijn. Die pijn was niet afkomstig van een griepje, maar van een levende worm die zich genesteld had in een van haar amandelen. Het beestje was zo’n 38 millimeter lang. De oorzaak: een stevige portie sushi.
Dokters van het St. Luke’s International ziekenhuis in de Japanse hoofdstad verwijderden de onaangekondigde bezoeker uit de keel van de vrouw met een pincet. Uit een wetenschappelijke studie van het Amerikaanse blad Tropical Medicine and Hygiene blijkt dat het beestje aanwezig kan zijn in rauw vlees of rauwe vis zoals sashimi en sushi. De 25-jarige vrouw had vijf dagen voor het verwijderen van het beestje sushi gegeten.
Stijgende populariteit sushi en sashimi
Onderzoekers waarschuwen voor een stijging van infecties met parasieten door de populariteit van sushi en sashimi. Twee jaar geleden kreeg een 34-jarige Japanse man hetzelfde probleem na het eten van een rauwe maaltijd. ,,Hij herstelde volledig, maar het blijft opletten”, volgens de wetenschappelijke studie. Het goede nieuws: de worm is niet dodelijk.
Na het verwijderen van het ongedierte verdwenen de symptomen als sneeuw voor de zon. De vrouw zal volgende keer twee keer nadenken voordat ze een verse portie vis bestelt.
Chef-kok Danny Jansen laat je hier zien hoe je thuis zelf wormloze sushi zelf kunt maken:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Oreo cheesecake bars
-
Koken & eten
Tip van chef-kok Joris Bijdendijk: zo snijd je ui in kleine, gelijke stukjes
Joris Bijdendijk is sterrenkok. Hij geeft antwoord op basisvragen uit de keuken. Dit keer: een ui snipperen. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladecake met hazelnoten
Een cake van chocolade met hazelnoten: wie wordt daar nou niet gelukkig van? De combinatie van chocolade en hazelnoten staat garant voor succes. -
Wat Eten We Vandaag: Gestoofde prei met aardappel en kabeljauw
Door prei te stoven in boter en kookroom wordt deze zacht van textuur en optimaal qua smaak. Heerlijk in combinatie met gekookte aardappelen en kabeljauw. -
PREMIUM
Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
-
PREMIUMKoken & eten
Dit zijn de lekkerste hapjes van Noord-Holland: uitjes, ossenworst en een perfect knolletje
-
-
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Niet zelden ga ik op zoek naar gevonden voorwerpen in de vagina
Een patiënt komt in paniek de spreekkamer van huisarts Rutger Verhoeff binnen. Het condoom is kwijt en zou nog in haar vagina moeten zitten. Hij schrijft erover in de rubriek Huisarts Vertelt. -
PREMIUM1
'Hoewel ik duizend keer mijn excuses heb gemaakt voor mijn slippertje, blijft mijn vrouw boos’
Vreemdgaan gebeurt overal. Maar sommigen komen sneller in de verleiding dan anderen. Als artiest heb je het vaker voor het uitkiezen. Maar ook en vooral juist dan geldt: bezint eer ge begint, zegt Debby Gerritsen deze week tegen Teun.