PREMIUM
Wen er maar aan: naast patatje zal ook zak chips flink in prijs stijgen
Koken & EtenWen er maar aan. Een patatje met en een zak chips worden flink duurder. De zonnebloemolie-export uit Oekraïne en Rusland is door de oorlog tot stilstand gekomen. Dat leidt tot schaarste en drijft de prijzen op. De chipsproducent en patatbakker maken zich zorgen. De consument niet. ,,We moeten blij zijn dat we in vrijheid een patatje kunnen eten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & Eten
Als de zonnebloemolie straks op raakt, zijn dit goede alternatieven
Als de zonnebloemolie over een paar weken mogelijk echt uitverkocht raakt, dan moeten consumenten en de voedingsindustrie noodgedwongen overschakelen op andere soorten olie. Welke soorten vet zijn er? En waar bakken de snackbarmedewerkers straks onze frikandellen in? -
PREMIUMmet video
Ovenbitterbal is níét gezonder dan een gewone bitterbal, en nog 12 feiten
Hij is rond, krokant en precies honderd jaar. Vlak vóór de Dag van de Bitterbal - ja, die bestaat- vertelt culinaire expert/fan Wanda van der Linden alles wat je erover weten wil. -
PREMIUMvideo
Supermarkten stellen quotum in voor zonnebloemolie, run op laatste flessen: ‘Bizarre situatie’
Het dreigende tekort aan zonnebloemolie zorgt voor een run op de laatste flessen. Veel supermarkten stellen een quotum in en producenten die zonnebloemolie nodig hebben voor hun producten proberen nog snel extra te bestellen bij leveranciers. -
PREMIUMEnergierekening
Laura: ‘We willen tot ons pensioen hier wonen, dus maandlasten zo laag mogelijk krijgen’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Laura Baas (32) uit Siddeburen in Groningen. -
eigen tuin eerst
Zevenblad in de tuin? Bestrijden is een lastige klus
Zevenblad. Als dat in je tuin groeit ben je niet blij. Het woekert als een gek. Zo kom je er vanaf volgens tuingoeroe Romke van de Kaa.
-
Wat Eten We Vandaag: Aardappelschotel bacon-ui
Aardappelen, maar dan net even anders. Deze ovenschotel met bacon en ui is comfortfood ten top. -
-
-
PREMIUMcolumn
Het mag een onsje minder, maar écht helemaal zonder?
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Zuivel & Vlees. Tijd om de balans op te maken. Aflevering 6 (en slot): de beloning.Breda -
‘Bah, lust ik niet!’: deze strategie moedigt kieskeurig etertje aan tot proeven
Aan menig keukentafel is het iedere avond een strijd: ouders hebben hun uiterste best gedaan een gezonde maaltijd met groente te bereiden, maar kindlief weigert ook maar een hapje te proeven. Hoe zorg je dat je kind later meer lust dan patat en pannenkoeken? Onderzoekers van Maastricht University bestuderen het en kwamen onlangs tot een interessante ontdekking.