PREMIUM
We mogen weer! Zielsgelukkig op het terras van Trattoria Sophia, met een koud wijntje en uitgelaten bediening
Gouden PollepelWe nemen afscheid van de dinerboxen en afhaalmaaltijden en strijken neer op het terras van Trattoria Sophia, een nieuw Italiaans restaurant in het voormalige hotel-restaurant Stroom. Voor het eerst sinds maanden weer écht uit eten! Wat een luxe!
Hotel-restaurant Stroom in de Schiecentrale was in mei 2020 een van de eerste horecagelegenheden in de stad die een faillissement aanvroeg. Een dramatische maar weloverwogen beslissing van de eigenaren, om te voorkomen dat hun schulden nog verder zouden oplopen. Zo’n twintig personeelsleden kwamen op straat te staan.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Sint en Piet stoppen dit jaar geen chocoladeletter van Tony's Chocolonely in de schoen
Sinterklaas zal dit jaar zijn chocoladeletters niet bij Tony's Chocolonely inslaan. Het bekende Nederlandse chocolademerk krijgt de productie van de letters niet rond door problemen bij zijn Belgische fabrikant. ‘Dit is overmacht.’ -
PREMIUMPOLLEPEL THUIS
Roergebakken pens en ossentong: in Oeigoerse keuken van Zainidin maak je kennis met nieuwe gerechten
Chef-kok/eigenaar Zainidin Tursun van restaurant Urumqi is een Oeigoerse vluchteling en activist. In het ‘chinatown’ van Rotterdam laat hij ons kennismaken met de Oeigoerse keuken, een mix tussen Turks en Chinees. -
PREMIUMPollepel Thuis
Hippe eettent Shanghai Papa verrast met nieuwe smaken en lijkt in niets op ouderwetse afhaalchinees
Voor De Pollepel Thuis laten we voor de laatste keer eten aan huis bezorgen, want vanaf komend weekend mogen we eindelijk weer uit eten. We bestellen ‘Chinees’ bij Shanghai Papa, maar dat is alles behalve een klassieke afhaalchinees. -
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om? -
Wat Eten We Vandaag: Loaded potato met spekjes en cheddar
Gebakken spekjes, cheddar en zure room: dat klinkt als comfort food. Deze gepofte aardappel is makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten, en zó lekker.
-
Droogte betekent slecht nieuws voor snoep- en chocoladeliefhebbers
De hittegolven en droogte in Europa zullen naar verwachting ook negatief uitpakken voor de oogst van suikerbieten. In verschillende Europese landen waarschuwen boeren voor lagere opbrengsten dan gemiddeld. Mogelijk dat de productie van snoep en chocolade door de problemen wordt geraakt, waarschuwen kenners. -
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper. -
Tachtig procent van de Europese automobilisten kent dit waarschuwingssymbool niet
Waarschuwingssymbolen in de auto die aangeven dat er iets mis is, kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral wanneer de techniek aan boord verandert. De opkomst van hybrides en elektrische auto's kan voor een hoop verwarring zorgen.