Wat Eten We Vandaag: Zuurkoolstamppot met paddenstoelen en dragon
Zuurkool en stamppot is een gouden combinatie, zeker wanneer je hier nog een flinke lik mosterd en wat Parmigiano Reggiano aan toevoegt. Wij serveren onze ‘zuurkoolstamp’ met gebakken bospaddenstoelen en dragon; een ideaal recept voor een gure herfst- of winterdag.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 600 gr stamppotaardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr verse zuurkool
- 8 takjes dragon
- 2 uien
- 400 gr bospaddenstoelen (of een paddenstoelenmix)
- Boter, om in te bakken
- 50 ml melk
- 1 el mosterd
- 45 gr geraspte Parmigiano Reggiano
- 25 gr roomboter
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tosti met pesto en gegrilde groente
Je kunt alle kanten op met tostibeleg. Wij kiezen dit keer voor een vegetarische variant, rijkelijk belegd met uiteraard kaas en daar voegen we groene pesto, rucola en gegrilde groente aan toe. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 10
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
Aantal horecazaken stijgt: 2670 nieuwe ondernemingen sinds eerste lockdown
Ondanks de coronacrisis stijgt het aantal horecaondernemingen. Sinds de eerste lockdown in maart zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. ,,Slechter dan nu kan het niet, dus dan kan het alleen maar beter gaan.” -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 5
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten. -
PREMIUM
FIT Challenge: dag 8
De bekende Vlaamse kookboekschrijfster Pascale Naessens daagt lezers van deze site in het nieuwe jaar uit om tien dagen mee te doen met haar voedingsschema. De basis: geen snelle koolhydraten, wel rijke producten en écht eten.
-
Wat Eten We Vandaag: Gebakken bloemkool met appel en brie
Zet een heerlijk herfstgerecht op tafel met ons recept voor gebakken bloemkool met appel en brie. Zoet, zout, hartig; wij zijn fan van deze verrassende combinatie van smaken! -
Koken & eten Per ongeluk manier ontdekt om chips minder vet te maken (maar voorlopig liggen ze niet in de winkel)
Een chipsmerk liet de Universiteit van Leuven onderzoeken welke eigenschappen van grondstoffen de kwaliteit van hun chips bepalen. Bij dit onderzoek kwamen bio-ingenieurs van de universiteit er bij toeval ook achter hoe ze het vetgehalte van chips kunnen verlagen. -
Wat Eten We Vandaag: Lekkerbekje met witlof en kerriesaus
Inspiratie nodig voor een heerlijk en makkelijk visgerecht? Serveer je lekkerbekje dan vooral eens met gebakken krieltjes en een zelfgemaakte kerriesaus. Knapperige witlof en zoete appel en sinaasappel zorgen voor een frisse touch aan dit smakelijke gerecht.