Wat Eten We Vandaag: Yoghurt glaasjes met pindakaas granola
Zelf granola maken is zo gepiept. Ditmaal voegen we pindakaas toe voor heerlijke pindakaas-granola. Serveer de granola met yoghurt, jam en pindakaas in leuke glazen voor een luxe ontbijt.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 35 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: ontbijt & Lunch
Ingrediënten pindakaas granola:
- 250 gr havermout
- 150 gr hazelnoten, grof gehakt
- 25 gr pompoenpitten
- 20 gr zonnebloempitten
- 25 gr cranberries
- 4 el honing
- 1 el kaneel
- 1 tl cardamom
- 3 el zonnebloemolie
- 2 el pindakaas
Ingrediënten yoghurt glaasjes:
- 250 ml volle Griekse yoghurt
- 4 el blauwe bessen jam
- 2 el pindakaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Romige pasta ‘Alfredo’ met kip en gedroogd eigeel
Pasta Alfredo is het pastagerecht met boter en Parmezaanse kaas en is vernoemd naar zijn bedenker: Alfredo di Lelio. De Italiaan maakte het recept meer dan honderd jaar geleden in zijn restaurant in Rome. Nog steeds smullen we van dit romige gerecht waar je instant een goed gevoel van krijgt. -
PREMIUM
Topdrukte bij boer die biologische appels voor spotprijs verkoopt: ‘Als supermarkt niet helpt, dan maar zo’
Hoe zorg je dat mensen massaal biologische, onbespoten appeltjes kopen? Verkoop ze voor 1 euro per kilo en de klanten staan te dringen, bleek op een actiedag van een appelteler in de kop van Noord-Holland. Was het altijd maar zo'n feest. -
PREMIUMmet video
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
PREMIUM
Buikvet ontstaat door te veel en te slechte voeding: zo kom je ervanaf
Aan het begin van het jaar gaan we massaal op de gezonde toer. Ook dat buikje moet weg, zodat ons lichaam weer ‘strandklaar’ is. Maar dat blijft een lastige. Wat kun je doen? -
PREMIUM
Plast je kat in huis? Zo los je dat op: ‘Veel mensen vinden het niet mooi, maar het lost veel op’
Kattenpis op je vers gewassen lakens: geen pretje. Het plakt, het stinkt en je krijgt de geur er moeilijk uit. Maar hoe komt het dat katten soms op bed plassen? En hoe los je dat het beste op? Anneleen Bru, die onder meer de boekenreeks I Love Happy Cats schreef, helpt je op weg.
-
Wat Eten We Vandaag: Bananenbrownie met walnoten
Fan van brownies? Deze gezondere variant wordt gemaakt op basis van banaan en bevat geen bloem. Deze bananenbrownie is heerlijk smeuïg, rijk van smaak en heeft een lekkere bite dankzij de stukjes walnoot. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Nachoschotel met verrassende guacamoles
Bij een geslaagde borrel mag een nachoschotel met guacamole niet ontbreken. Met deze 3 verrassende varianten zet je een keer iets anders op tafel. In dit recept vind je een pittige versie voor de liefhebber, maar ook zoete varianten met ananas of granaatappelpitjes. -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen.