Wat Eten We Vandaag: Witlof met ham & kaas, ribkarbonade en aardappelen

Een Hollandse klassieker die vast een belletje doet rinkelen:  witlof met ham en kaas geserveerd met ribkarbonade en aardappelen. Dat wordt ouderwets genieten op de zaterdagavond. Aan taaaaaaafel!

Ingrediënten
600 g aardappels
- 4 tot 6 stronken witlof
- 4-6 plakken achterham
- 100 g oude kaas
- 4 ribkarbonades
- zout en peper
- neutrale olie
- 30 g boter
- 3 el grove mosterd
- nootmuskaat

Benodigdheden
schone doek, ovenschaal, (nootmuskaat)rasp

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.

Volledig scherm
witlof met ham en kaas © 24Kitchen
  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.