Wat Eten We Vandaag: Vistaco’s met salsa picada
Vandaag gaan we op de Mexicaanse tour, met deze zelfgemaakte taco’s met vis. Doe daar een lekker salsa picada bij en je hebt een heerlijk gerecht voor deze vrijdagavond!
Ingrediënten (voor 4 personen):
Tortilla’s (soft taco’s)
- 150 g maseca harina
Gefrituurde vis
- 500 g kabeljauwstaarten
- 200 g bloem + 4 el voor bloemen
- 200 ml Mexicaans pils
- 1 ei
- Zout
- 1 tl gemalen chipotle (of combi van gerookt paprikapoeder en chilipoeder)
- 1 tl knoflookpoeder
Salsa picada
- 2 à 3 tomaten
- 1 rode ui
- 2 à 4 rode chilipepers
- 6 takken koriander
- 3 takjes munt
- 1 limoen
- Zout
Benodigdheden:
- Tortillapers, zware koekenpan, keukenpapier, frituurpan met olie
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In de onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tortilla met entrecote en pico de gallo
Pico de gallo is een veelgebruikte saus in de Mexicaanse keuken. Deze saus wordt gemaakt van gesneden tomaten en ui en wordt op smaak gebracht met jalapeñopeper en limoensap. Samen met de guacamole en plakjes entrecote heb je een smakelijke tortilla. -
Wat Eten We Vandaag: Teriyaki chicken met rijst
Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vlees wordt gegrild en gelakt met een saus op basis van sojasaus en suiker. Hierdoor krijgt het vlees een mooi glanzend bruin laagje. De saus kun je zelf maken, maar wil je voor de snelle variant gaan, dan kun je de kant-en-klare teriyakisaus gebruiken. Lekker met kip, rijst en groenten. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB. -
Wat Eten We Vandaag: Tacobowl met bloemkoolrijst
Deze snelle tacobowl is perfect voor een drukke doordeweekse dag. Het gerecht staat al in twintig minuten op tafel en is een bron van voedzame groenten en peulvruchten. De tortillachips geven de bowl een lekkere crunch en de oude kaas zorgt voor wat pit. -
PREMIUM
Bakkers in de problemen door hoge broodprijs? ‘Mensen leggen er wel twee plakken kaas op’
Flink gestegen meelprijzen, een energierekening waar je u tegen zegt en een schreeuwend tekort aan vakmensen. De bakkerswereld verkeert in zwaar weer en de consument gaat de gevolgen daarvan merken.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
Koken & Eten
Tiktokkers scoren met ‘gezonde cola’ waarin ze azijn verwerken
Massaal wordt op het internet de ‘gezonde cola’ uitgetest: een drankje dat even lekker, maar gezonder dan een gewone Coca-Cola zou zijn. De ingrediënten? Azijn die je normaal in je dressing verwerkt en bruiswater. Niet iedereen is enthousiast.