Wat Eten We Vandaag: Turkse kebabspiezen met yoghurt en rauwkost
In het recept staat beschreven hoe je de Turkse kebabspiezen bereidt in de ovengrill. Dit kan overigens ook op de barbecue of in de grillpan. Voor een kleurrijk resultaat versier je de yoghurt met verse kruidenblaadjes voor het opdienen.
Delen per e-mail
Hoofdgerecht
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 50 g pijnboompitten
- 1 kleine ui
- 1 bosje bladpeterselie
- 350 g lamsgehakt of rundergehakt of half rund half lam
- 0,5 tl gemalen kaneel
- 0,5 tl gemalen komijn
- 200 ml Griekse of Turkse yoghurt
- 1⁄2 komkommer
- 1 bosje radijs
- 150 g geraspte wortel
voor erbij: pita of Turks brood
Benodigdheden
8 spiezen of houten prikkers
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Verder in het nieuws
-
Albert Heijn past misleidende producten aan na nominatie voor Gouden Windei
Albert Heijn heeft toegezegd twee producten aan te passen nadat de supermarktketen door Foodwatch is genomineerd voor het Gouden Windei 2019, de verkiezing van het meest misleidende voedingsproduct van het jaar. Het gaat om seizoensgroenten en de kaasspread. -
Koken & eten Dit is waarom AH en Jumbo hun sintlekkers nu al in de uitverkoop gooien
De sint is het land nog niet uit of supermarkten Jumbo en Albert Heijn willen al van hun sinterklaassnoepgoed af. Waarom is dat? -
Koken & eten Lichaamstemperatuur kan sleutel zijn tot succes bij het afvallen
Het mechanisme in je hersenen dat ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur op peil blijft, kan je ook helpen om sneller gewicht te verliezen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek bij muizen door wetenschappers van het Amerikaanse onderzoeksinstituut Scripps Research. -
Meer supers over op kipvleeswaren met keurmerk
Steeds meer supermarkten stappen over op een huismerk kippenvleeswaren met een dierenwelzijnskeurmerk. Voor Wakker Dier geldt dit keurmerk als ,,ondergrens voor vleeswaren”. -
Wat Eten We Vandaag: Apple crumble in een gourmetpannetje
Apple crumble: het ideale toetje in een gourmetpannetje. Tip: geen kaneelsuiker in huis? Meng dan 1 tl kaneel met 4 el kristalsuiker.
-
Koken & eten 'Uitvinder’ eendenborst (84) overleden
De Franse chef-kok die eendenborst wereldwijd beroemd maakte als delicatesse is niet meer. André Daguin overleed op 84-jarige leeftijd in zijn woonplaats Auch. -
Kerstbuffet voor een prikkie bij Ikea-vestigingen
Meubelgigant Ikea organiseert grote kerstbuffetten in verschillende vestigingen. In Duiven kunnen bijvoorbeeld 750 mensen aanschuiven voor het buffet met warme en koude gerechten. -
Koken & eten Waarom sommige mensen meer last hebt van het jojo-effect dan anderen
Zo'n 80 procent van de mensen die met behulp van een streng dieet afvallen, komen daarna net zo hard weer aan. Hoe komt dat? En waarom hebben sommige mensen er meer last van dan anderen?