Wat Eten We Vandaag: Traybake met zalm, spuitjes en bimi
Bimi is voor veel mensen een nog vrij onbekende groente, en wordt vergeleken met zowel broccoli als asperges. Vandaar dat bimi ook wel aspergebroccoli wordt genoemd. De smaak van deze groente komt goed tot zijn recht in deze traybake samen met spruitjes en zalm.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 30 minuten wachttijd)
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 350 gr krieltjes
- 400 gr geschoonde spruitjes
- 3 takjes dille
- 5 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook
- 3 el zonnebloemolie
- 200 gr bimi
- 260 gr zalmfilet
- 50 gr kruidenboter
- 2 tl dijonmosterd
- 4 el Griekse yoghurt
- Peper en zout
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Tonijnburger
Een tonijnburger is weer eens wat anders dan de gebruikelijke burger van vlees. Vanwege de toevoeging van kappertjes, citroen en pesto komen een aantal van de beste smaken uit de mediterrane keuken samen. -
Wat Eten We Vandaag: Ovenschotel met pangasiusfilet
Deze heerlijke ovenschotel heeft een knapperig en krokant laagje van gekruide panko. Gemakkelijk te maken in een ovenbestendige pan of in een ovenschaal. Serveer eventueel met een vers gebakken stokbrood. -
Koken & Eten
Bramen uit de natuur plukken? Hier moet je op letten voor je begint
In augustus en september is het bramenseizoen, wat betekent dat je ze weer in overvloed in de natuur kunt vinden. Sommige mensen gaan er dan ook op uit om ze te plukken. Maar kun je dit zonder risico’s doen? Hier moet je eerst even op letten voordat je aan het plukken slaat. -
PREMIUM
Kies de regenton die bij jou past en laat die regen maar komen
Planten water geven, ramen lappen en zelfs de wc doorspoelen: je kunt een hoop doen met regenwater. Maar dan moet je het wel eerst opvangen. Een regenton biedt de oplossing. -
Tikkie lanceert functie voor uitgaven van groepen: ‘We vonden dit een logische stap’
Betaaldienst Tikkie lanceert vandaag een nieuwe functie: Groepie. Daarmee kunnen groepen hun uitgaven bijhouden en de kosten van bijvoorbeeld een vrijgezellenfeest, groepsvakantie of huisboodschappen eenvoudig verrekenen met, jawel: een tikkie.
-
PREMIUM
Hollandse polder blijkt een topplek te zijn voor het kweken van... Zuid-Koreaanse groenten
K-meloenen, K-komkommers en K-mais: je treft ze aan in de Vrouw Vennepolder bij Oud Ade. James Kim teelt er typische Zuid-Koraanse gewassen. ,,Rijst past eigenlijk niet in het Nederlandse klimaat.” -
Koken & Eten
Zo maak je de perfecte nasi goreng
Er is geen standaardrecept voor nasi goreng. Maar houd je aan deze basisregels van Maureen Tan, auteur van de Bijbel van de Indonesische keuken, en je gebakken rijst kan niet mislukken. En heb je een restje rijst in de koelkast, dan ben je helemaal snel klaar. -
Wat Eten We Vandaag: Kippenbout uit de oven met groene asperges en krieltjes
Deze kippenbout marineren we in olie met pikante kruiden en garen we zachtjes in de oven. Gegarandeerd dat je stukje vlees op die manier lekker mals blijft. De kippenbout combineren we met krieltjes en gebakken groenten.