Wat Eten We Vandaag: Tortilla’s met groene groenten en esfenaj
In dit recept beleggen we tortilla’s met groene groenten en esfenaj, een romige hummus van spinazie, amandelen en verse kruiden. Dit vegetarische recept is ook heel makkelijk vegan te maken: Vervang de honing in de dressing door gembersiroop. Een groen feestje op je bord.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vega
Ingrediënten dressing:
- 1 el grove mosterd
- 2 el citroensap
- 2 el honing
- 8 el extra vierge olijfolie
- 2 takjes verse dille
Ingrediënten esfenaj:
- 40 gr ongebrande amandelen
- 200 gr hummus, naturel
- 4 takjes dille
- 4 takjes dragon
- 4 takjes peterselie
- 2 takjes munt
- 2 handjes babyspinazie
- 1 el citroensap
Ingrediënten tortilla’s:
- 1/3 komkommer
- 10 rauwe sugarsnaps
- 1½ avocado
- 6 kleine tortillawraps
- 6 takjes verse koriander
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMmet video
Het ruikt en smaakt als vlees, maar dit patatje zuurvlees van Vera komt uit de 3D-printer
Een frietje met wat? Zuurvlees uit de 3D-printer? Jazeker, Rotterdam heeft er sinds vandaag een bijzonder patatje mèt bij. De klassieke combinatie met zuurvlees, maar dan ‘koe-loos’. Bij de Frietboutique, de bedenker, is deze vegan en prijswinnende snack vanaf nu verkrijgbaar. -
PREMIUM
Waarom het loont om toch even het eerste loonstrookje van 2023 te checken
Het eerste salaris van 2023 staat op je rekening. Waarschijnlijk zie je een hoger nettosalaris dan vorig jaar, want veel werkenden in loondienst gaan er dit jaar op vooruit. Maar dat is niet het enige wat dit jaar anders kan zijn. Experts leggen het uit. -
Wat Eten We Vandaag: Camembert kaasfondue
Met deze camembert maak je een hele makkelijke en snelle kaasfondue. Even in de oven en je kunt de gesmolten kaas serveren met jouw favoriete ingrediënten om te dippen. Ideaal als borrelhapje. -
Koken & Eten
Waarom je je pot pindakaas het best op zijn kop bewaart
Pindakaas past binnen een gezond voedingspatroon en mag je dagelijks eten. Let er wel op dat je de juiste pindakaas kiest. Vandaag vieren we de dag van de pindakaas. -
PREMIUM
Eenzame ouderen blij met maaltijd van voedsel dat supermarkt weggooit: ‘Ken geen beter restaurant’
Supermarkten gooien iedere dag een hoop eten weg. En veel mensen zijn eenzaam. Twee problemen die op het oog niets met elkaar te maken hebben. Toch worden ze in Woerden tegelijkertijd opgelost.
-
PREMIUMeigen tuin eerst
Dit moet je weten over snoeien: ‘Bomen en struiken hebben geen voordeel bij het afhakken van ledematen’
Snoeien, stekken, planten, verpotten, zaaien en schoffelen. Tuingoeroe Romke van de Kaa helpt een handje. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Zelfgemaakte pasteitjes met kipragout
Knapperig bladerdeeg gevuld met een romige ragout van kip en champignons: daar bestaan deze heerlijke pasteitjes uit. Maak een volwaardige maaltijd voor 2 personen of serveer één pasteitje per persoon als voorgerecht of bij de borrel. -
Beter Eten
Maca-poeder zou wonderen doen in de slaapkamer, maar ‘sekskroket’ werkt misschien beter
In de rubriek Beter Eten schrijft gezondheidsjournalist Tijn Elferink over wat hem opvalt op het gebied van eten en drinken. Een Peruaans poedertje zou zorgen voor een boost van je libido. Waarom je een spannende avond toch beter met een sekskroket kunt beginnen.