Wat Eten We Vandaag: Thaise gele curry met kippendijfilet
Het woord ‘curry’ betekent ‘gekruide saus’. Oorspronkelijk is het een dunne soepachtige saus. In Thailand is curry op basis van kokosmelk en water. Om het makkelijk te maken bereiden wij deze curry in één pan. Dat scheelt afwas.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal porties: 2 tot 3
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 1 cm verse gember
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 300 gr kippendijfilet
- 1,5 el gele currypasta
- 1 rode paprika
- 1 wortel
- 1 zoete aardappel
- 1 bloemkool
- 400 ml kokosmelk
- 400 gr tomatenblokjes
- 200 gr linzen
- 2 naanbroden
- 1 rode peper
- 1 limoen
- 1 takje peterselie
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Frank: ‘De elektrische auto verbruikt per maand net zoveel als ons huis in de wintermaanden’
-
Wat Eten We Vandaag: Stroganoffsaus
De naam van deze saus komt van de Russische adellijke familie Stroganoff. Het is een klassieke saus, die je absoluut eens zelf moet maken. Vol, romig en met een pittige kick. Heerlijk bij rijst en schnitzel, maar ook zeker goed te combineren met aardappel, rundvlees of kip. -
Wat Eten We Vandaag: Witte chocolade macadamia boterkoek
We hebben de perfecte combinatie gevonden: witte chocolade en macadamianoten. Een combinatie die je steeds vaker terugziet in bijvoorbeeld koekjes. Ga aan de slag met deze boterkoek en ontdek zelf hoe ongelofelijk lekker deze twee ingrediënten samengaan. -
PREMIUM
Huilen: teken van zwakte of genetisch bepaald? ‘Traankanaal zit lager bij mannen’
Huilen, janken, wenen, snikken en snotteren. Niks fijner dan ongecontroleerd de tranen laten stromen. Maar wat is nu de precieze functie van al die tranen? En waarom huilt de ene persoon al bij een tv-commercial en kan de ander geen traan laten op een begrafenis? Hoogleraar Ad Vingerhoets: ,,Het hormoon testosteron maakt het moeilijker om te huilen.’’ -
PREMIUMWaarvan Akte
Met kneepjes passen we zijn testament aan, drie dagen later krijg ik bericht van zijn overlijden
Wat als een cliënt nog helder van geest is, maar niet kan praten? Deze notaris lost het op met kneepjes in de hand. Een kneepje is 'ja’, twee kneepjes ‘nee’. Elke week tekent journalist Johan Nebbeling waargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk op in deze rubriek.
-
Wat Eten We Vandaag: Auberginetosti Caprese
-
-
-
PREMIUM
Ruben opent groot ontbijtrestaurant in Rotterdam: ‘Mensen ontbijten steeds vaker buiten de deur’
Bij zijn toenmalige werkgever kreeg hij geen gehoor toen hij aandrong op een uitgebreide ontbijtkaart. Want daar zou geen markt voor zijn in Rotterdam. Ruben Venema bewees met By Jarmusch het tegendeel. Over twee weken opent hij een nog groter ontbijtrestaurant.Rotterdam -
Wat Eten We Vandaag: Noedels met vegetarische balletjes en pindasaus
Een lekker wokgerecht met zelfgemaakte pindasaus. Een ideaal recept voor doordeweeks, want het staat binnen 15 minuten op tafel. Wij gebruiken Hollandse wokgroenten, maar heb je nog wat restjes groenten in de koelkast? Dan kun je die natuurlijk ook gebruiken voor dit gerecht.