Wat Eten We Vandaag: Strapatsada - Grieks eiergerecht met tomaat en feta
Strapatsada is een traditioneel Grieks eiergerecht met tomaten en feta. De combinatie van frisse kruiden en zoute feta geeft een mediterrane touch aan het gerecht. In Griekenland wordt het gerecht de hele dag door en zelfs koud geserveerd. Lekker als ontbijt, lunch of lichte maaltijd.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 3 tomaten
- 2 takjes dille
- 12 gr bieslook
- 2 takjes peterselie
- 2 el olijfolie
- 4 eieren
- 50 gr feta
- Platbrood
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUMKoken & Eten
Luca (20) maakt van zijn liefde voor Italië een cannoli-imperium: ‘Een eigen onderneming was een wens van me’
In een loods in Heinenoord ‘fabriceert’ de 20-jarige Luca Vasseur wekelijks een kleine 20.000 cannoli. Wat dat betreft is de naam van zijn onderneming goed gekozen: I Love Cannoli. ,,De aanloop naar Valentijnsdag was een gekkenhuis. Er is zeker een pallet aan handgemaakte, typisch Siciliaanse desserts de deur uitgegaan.”Hoeksche Waard -
Wat Eten We Vandaag: Artisjokken en groene asperge quiche
Deze rechthoekige quiche met artisjokken en groene asperges doet het erg goed bij een borrel of op een buffettafel. Je kan natuurlijk ook een ronde quiche- of taartvorm gebruiken. -
Wat Eten We Vandaag: Scrambled ‘eggs’ van tofu
Toch je dag starten met scrambled eggs als ontbijt wanneer je veganistisch eet? Dat kan. Deze vegan scrambled ‘eggs’ zijn gemaakt van tofu met kurkuma en kerrie. Natuurlijk geen echt ei, maar wel een volwaardige vervanger. Wij serveren de tofu op volkoren bruin brood. -
PREMIUM
'Meiden mogen later net zo van seks genieten als jongens’
Tijdens de Week van de Lentekriebels, die vandaag op basisscholen begint, horen oudere leerlingen nu ook alles over, jawel, de clitoris. Want die is net zo belangrijk als de piemel, stelt Elsbeth Reitzema.
-
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
-
-
Wat Eten We Vandaag: Traybake met aardappel, bonen en mais
Dit kleurrijke gerecht boordevol groenten is geheel vegan. Het gerecht bereid je in één ovenschaal waardoor je ook nog eens weinig afwas hebt. Het frisse sausje van plantaardige kwark en limoen brengt het recept helemaal in balans. Een ideaal recept om de week goed mee te beginnen. -
PREMIUMcolumn
Lekker, bloemkool van de grill, maar andijvie ga ik niet wokken
Vleesverslaafde verslaggever John Bas doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. Geen dierlijke producten, dus. Hoe bevalt dat? Aflevering 3: goed te doen.Breda