Wat Eten We Vandaag: Smeuïge maïscake met karamelsaus en pecannoten
Wist je dat maïs niet alleen lekker is in hartige gerechten, maar ook in zoet gebak? De traditionele Mexicaanse maïscake krijgt in dit recept extra smaak dankzij de zelfgemaakte karamelsaus en pecannoten. Het resultaat is een lekker stevige en smeuïge cake.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 65 minuten oventijd)
Aantal porties: 12 plakken
Categorie: bakken
Ingrediënten:
- 130 gr boter + extra om in te vetten
- 110 gr patentbloem + wat extra voor het bakblik
- 500 gr maïs
- 130 gr suiker
- 4 eieren
- 400 ml gecondenseerde melk
- 16 gr bakpoeder
- ½ tl vanille-extract
- 80 gr water
- 60 ml slagroom
- 50 gr pecannoten
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Wentelteefjes met lemon curd, kokosyoghurt en blauwe bessen
Onze waanzinnige wentelteefjes: een heerlijke verrassing op je bord van lemon curd, blauwe bessen en kokosyoghurt. Ideaal om oud brood op te maken, maar ook de perfecte manier om het weekend goed te beginnen met een smaakvol ontbijt. -
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen. -
PREMIUMKoken & Eten
Oekraïense brouwer hier op festival met ‘oorlogsbier’: ‘Met de zoete smaak van de overwinning’
Op minder dan tien kilometer afstand van de Oekraïense brouwerij Rebrew sloegen de bommen in. De brouwerij bleef onbeschadigd. Waar sommige werknemers inmiddels meevechten in het leger, staan de vrouwen uit het brouwteam komend weekend op het Mout Bierfestival in Dordrecht. ,,We willen juist ook positiviteit brengen.” -
Vraag het ons
Thee is iets gezonder dan koffie en zoveel koppen zou je er dagelijks van moeten drinken
Ons panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze keer beantwoordt onze expert voedingsdeskundige Karine Hoenderdos de vraag: wat is gezonder, thee of koffie? -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan.
-
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
Wat Eten We Vandaag: Kruidige nasi van bloemkoolrijst
Nasi, wie kent het niet? In dit recept gaan we voor een twist op de klassieke bereiding en vervangen we de rijst door bloemkoolrijst. Met zelfgemaakte sambal, diverse kruiden en ketjap manis wordt de nasi op smaak gebracht. De eitjes zorgen voor de finishing touch. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde zalm met little gem en citroendressing
In dit recept grillen we zowel de zalm als little gem (een soort mini kropsla) op de barbecue. Beiden krijgen hierdoor een fijne grilsmaak. Samen met de frisse citroendressing en granaatappel krijgt het gerecht een zomerse twist.