Wat Eten We Vandaag: Sinaasappel-perzikspritz
Op Koningsdag mag geproost worden. Bijvoorbeeld met deze oranje sinaasappel-perzikspritz: een mixdrankje met mousserende wijn, sinaasappel aperitief en sprankelend water met perziksmaak. Het sinaasappel aperitief zorgt voor een volle smaak en kleurt het drankje prachtig oranje. Heerlijk voor tijdens de borrel.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 5 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: variabel/Koningsdag
Ingrediënten:
- 1 sinaasappel
- 240 ml mousserende wijn
- 160 ml sinaasappel aperitief
- 80 ml sprankelend water met perziksmaak
- 6 ijsklontjes
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Deze spullen moet je uit je geparkeerde auto halen tijdens de hitte
De zon schijnt deze zomer weer op volle kracht en daar moeten we in de auto rekening mee houden. Sommige spullen kan je maar beter uit je geparkeerde auto halen, want ze kunnen voor problemen zorgen. -
Plak jij nog tekst met control-V? Dat kan slimmer
We kopiëren en plakken honderden keren per dag op onze computers, maar door het net even anders te doen kan het ons een stuk makkelijker af gaan. -
Wat Eten We Vandaag: Turkse pizza met aubergine en yoghurtsaus
Een Turkse pizza is vaak gevuld met gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Anatolië; een regio in het zuidoosten van Turkije en wordt ook wel lahmacun genoemd. In deze vegetarische variant vervangen we het gehakt door een pasta van kruidige aubergine. -
Wat Eten We Vandaag: Banoffee-milkshake uit een chocoladepaashaas
Deze zelfgemaakte milkshake, geserveerd in een chocolade paashaas, is helemaal paasproof. Met een zelfgemaakte karamelsaus is deze milkshake een ware traktatie voor iedere zoetekauw. -
Wat Eten We Vandaag: Gemarineerde zalm met little gem en citroendressing
In dit recept grillen we zowel de zalm als little gem (een soort mini kropsla) op de barbecue. Beiden krijgen hierdoor een fijne grilsmaak. Samen met de frisse citroendressing en granaatappel krijgt het gerecht een zomerse twist.
-
Wat Eten We Vandaag: Appeldonuts met pindakaas en rozijnen
Gezonde donuts, die bestaan toch niet? Toch wel. Deze appel donuts met pindakaas en rozijnen zijn vegan (lactosevrij) en een verantwoorde snack om van te genieten. Ze zijn ook nog eens binnen no-time klaar. Ideaal dus als snel tussendoortje. -
Koken & Eten
Pizzaoven kopen: 'Voor een etentje met vrienden is zo'n rvs-oventje helemaal prima'
Tijdens warme zomerdagen houden we er bijna allemaal van om lang buiten te blijven zitten. En als je dan ook nog pizza kunt eten, is het meteen extra gezellig. Op internet vind je veel verschillende pizzaovens voor buiten, maar welke moet je hebben? -
PREMIUMKoken & Eten
Chef-koks in de rij voor 'heilige' ham die is gerijpt in de nok van een Zuid-Franse kathedraal
In het zuiden van Frankrijk worden hammen gerijpt in de klokkentoren van een kathedraal. ,,Ze hangen in de toren op 900 meter hoogte.’’