Wat Eten We Vandaag: Romige gnocchi met tonijn en gegrilde courgette
Gnocchi (spreek uit als njokkie) is een pasta. In tegenstelling tot andere pasta’s is de basis van gnocchi aardappel. De pasta combineert goed met allerlei sauzen en wij combineren de pasta met een romige saus van tonijn, ricotta en courgette.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 400 gr gnocchi
- 2 el olijfolie
- 1 rode ui
- 1 knoflookteen
- 6 zongedroogde tomaten
- 1 courgette
- 100 gr ricotta
- 250 gr tonijn uit blik (op olie)
- Peper en zout
- 70 gr geraspte Parmezaanse kaas
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Beleggen in wijn? Zo ga je niet nat: ‘Een goed netwerk is essentieel’
Je houdt van wijn, kunt een zoete van een droge onderscheiden en hebt wat geld: dus waarom niet investeren in wijn? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zeggen professionals. Hoe pak je het aan? -
Oostenrijkse agent veroordeeld voor plaatsen foto van ‘Hitlers lievelingsgerecht’ op Facebook
Een politieman in Oostenrijk is maandag veroordeeld voor het plaatsen van een foto van gnocchi met groene salade op Facebook. Dat deed hij uitgerekend op de geboortedag van Adolf Hitler. De man, die volhield onschuldig te zijn, kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden opgelegd en een boete van 6300 euro wegens inbreuk op de wet die uitingen van nationaalsocialisme verbiedt. -
Franse boeren vrezen voor mislukte wijn- en fruitoogst na strenge vorst
Na een reeks nachten met strenge vorst vrezen veel Franse wijnbouwers en fruittelers voor hun oogst. De omvang van de schade wordt momenteel vastgesteld, zei de Franse premier Jean Castex tijdens een bezoek aan getroffen boeren in Colombier-le-Cardinal in de zuidelijke regio Ardèche. -
Chef-koks maken bekende snacks na in nieuwe RTL-wedstrijd
Vanaf 27 april is het nieuwe programma Snackmasters op RTL 4 te zien. In de show, gepresenteerd door Martijn Krabbé en Miljuschka Witzenhausen, nemen acht chef-koks het tegen elkaar op om bekende snacks zoals Sultana’s en Hamka’s zo identiek mogelijk na te maken. -
Wat Eten We Vandaag: Hete bliksem met entrecote en rode wijnsaus
Hete bliksem is een typisch oud Hollandse stamppot met appel. We maken deze stamppot helemaal van nu door de combinatie met entrecote en rode wijnsaus. Om het gerecht nog makkelijker te maken gebruiken we appelmoes met stukjes.
-
Wat Eten We Vandaag: Chaffles (hartige wafels)
We kennen allemaal de zoete variant, maar wij gaan deze keer voor hartige wafels. Hierbij is kaas het hoofdingrediënt en maken we er chaffles van, een combinatie van cheese en waffle. Helemaal hip en lekker als lunch, tussendoor of zelfs als voorgerecht voor de kerst. -
PREMIUM
Na máánden mogen ze weer, zo bereiden cafés zich voor op horecaproef: ‘Ik wil geen gemaakte testsituatie’
De glazen worden gepoleerd, de tafels opgedekt en het bier vloeit (bijna) weer uit de tap. Voor vijf gelukkige horecaondernemers is het zover: na maanden dicht te zijn geweest openen aanstaande woensdag weer de deuren - voor een paar dagen althans. Dat betekent genieten, maar ook keihard doorwerken. ,,Ik wil niet zo’n gemaakte testsituatie neerzetten.” -
reageer
Uniek praktijkexperiment in supermarkten met prijsverhogingen voor ongezonde producten
Als gezonde producten goedkoper zijn of meer opvallen in de supermarkt, kiezen mensen er dan vaker voor? En laten klanten ongezonde producten links liggen als ze duurder zijn? Dat gaan wetenschappers van het Amsterdam UMC een jaar lang onderzoeken in 8 Coop-supermarkten in Nederland. Ze kijken ook of de aanpassingen daadwerkelijk gezondheidswinst opleveren.