Rollade met kruiden en knoflook
Volledig scherm
Rollade met kruiden en knoflook © Allerhande

Wat Eten We Vandaag: Rollade met kruiden en knoflook

Door er inkepingen in te maken, trekt de smaak van de rozemarijn, tijm en knoflook goed in het vlees. Ziet er nog leuk uit ook. Rollade over? Snijd ’m flinterdun en eet de volgende dag op brood.

Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 6
Bereidingstijd: 60 min (excl. wachttijd)

Ingrediënten
½ bol knoflook 

- 1 varkensfiletrollade (à 600 g,
op kamertemperatuur) 

- ½ bakje rozemarijn (à 15 g) 

- ½ bakje tijm (à 15 g) 

- 50 g roomboter 

- 4 el (olijf)olie 


Benodigdheden
ovenvaste braadpan 


Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Haal de tenen los van de halve bol knoflook, pel en halveer in de lengte.

2. Maak met een puntig, scherp mesje 20 inkepingen van 4 cm diep en 1 cm breed in de bovenkant van de rollade. Snijd de takjes rozemarijn en tijm in stukjes van 3-4 cm. Vul de inkepingen in de rollade met de knoflook, rozemarijn en tijm. Bestrooi de rollade met peper en zout.

3. Verhit de boter en olie in de ovenvaste braadpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad de rollade ca. 45 min. Bedruip halverwege met bakvet. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het netje en snijd in plakken.

Tip: Je kunt de rollade 1 dag van tevoren voorbereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga verder met stap 3. 


Wil je meer informatie over het gerecht? Bekijk het recept op Allerhande

Eet smakelijk!

In aanloop naar Kerstmis vind je op deze site elke dag een feestelijk recept van Allerhande. 

In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke items van AD Koken&Eten: