Wat Eten We Vandaag: Rokerige baba ganoush met zelfgemaakt flatbread

Vandaag proberen we iets nieuws: we leggen de aubergine voor het maken van de baba ganoush niet op de barbecue, maar tussen de hete kolen. Dit geeft een rokerige smaak aan deze vegetarische dip. 

Hoofdgerecht/borrel: vegetarisch
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Baba Ganoush
4 aubergines
- 3 el pijnboompitten
- ½ bos krulpeterselie of bladpeterselie
- 1 granaatappel
- 2 tenen knoflook
- 1 citroen
- 4 el tahin
- 4 el olijfolie
- zout

Flatbread
250 g bloem + extra voor uitrollen
- 4 tl za’atar
- 1 tl zout
- 150 ml lauw water
- 3 el olijfolie

Benodigdheden
Rolstok of deegroller en deegschraper

Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl

Eet smakelijk!

Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen. 

Volledig scherm
Rokerige baba ganoush met zelfgemaakt flatbread © 24Kitchen
  1. In Offerman-fabriek wordt bijna 3 weken na listeriadrama nog geen plakje vlees gesneden

    In Offerman-fa­briek wordt bijna 3 weken na listeria­dra­ma nog geen plakje vlees gesneden

    De fabriek van vleeswarenbedrijf Offerman in Aalsmeer ligt bijna drie weken na de grote terugroepactie nog steeds stil. Offerman moest de locatie begin oktober sluiten nadat bleek dat vleeswaren die hier werden gesneden en verpakt, waren besmet met de listeriabacterie. Zeker twintig mensen werden ernstig ziek na het eten van besmet vlees, drie personen overleefden het niet en een vrouw kreeg een miskraam.