Wat Eten We Vandaag: Roerbakschotel met ketjap-kip en sperziebonen
Een gemakkelijk roerbakschotel met ketjap-kip uit het kookboek Zoete spruiten. Het perfecte familiemaal voor de maandagavond. Aan tafel!
Hoofdgerecht
4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 500 g sperziebonen
- 4 tenen knoflook
- 1-2 tl sambal manis
- 1⁄2 tl trassi bakar
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen gember
- zout
- 2 el zonnebloem- of arachideolie
- 400 g kipgehakt
- 2-3 el ketjap manis
- 40 g alfalfa
Voor erbij: gekookte of gestoomde rijst, kroepoek
Benodigdheden
vijzel, wok of flinke koekenpan
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse b’stilla
Wie ooit een bezoek heeft gebracht aan Marokko zal deze zoete kippasteitjes vast kennen. Hoe herken je een goede B'stilla? Knapperig bladerdeeg, geurend naar kaneel en rijkelijk gevuld met kip en amandelen. -
Wat Eten We Vandaag: Gegrilde hete kip
Op zaterdag pakken we uit! Dat doen we met deze Indische hele gegrilde kip. De Ajam pangang pedis gril je in 30 minuten gaar op het ovenrek. Tip: serveer met gekookte rijst en groente. -
Interieurinfluencers laten tienduizenden mensen in hun huis kijken: 'Het is een beetje uit de hand gelopen’
Voor sommige interieurstylisten is hun eigen huis hun etalage. Ze delen foto’s en video’s van hun aangeklede woon- en slaapkamers op social media. Hoe is het om zoiets persoonlijks als je huis op het wereldwijde web te zetten? Drie stylisten slash interieurinfluencers vertellen. -
PREMIUMKoken & Eten
Dit Parijse topterras is trekpleister voor toeristen en draait jaaromzet van 12 miljoen euro
Twee Amerikaanse vrouwen voelen zich eventjes op-en-top Parisiennes. Ze hebben een assortiment Franse kaasjes voor zich, nippen aan hun witte wijn, en kijken met modieuze zonnebrillen op hun neus naar de voorbijgangers op de zonovergoten Boulevard Saint-Germain. -
Wat Eten We Vandaag: Gevulde maaltijdsoep Pasta e fagioli
Een traditionele Italiaanse soep met pasta, bonen en tomaten bouillon. Het wordt dan ook wel ‘pasta en bonen’ genoemd. Makkelijk, snel en boordevol smaak.
-
PREMIUMhuisarts vertelt
Op bezoek bij meneer Lobi: ‘Uw vrouw zegt dat u verslaafd bent geraakt aan de bank’
Voor onze rubriek Huisarts Vertelt schrijft Rutger Verhoeff wekelijks over patiënten die hem raken. -
met video
Vrees voor lege schappen als blokkades aanhouden
Klanten in de supermarkt kunnen al snel tegen lege schappen aanlopen door de blokkade-acties van boze boeren. Vooral bij versproducten kan snel een tekort ontstaan. -
Waarom we steeds vaker een lekke band hebben op vakantie
Auto's hebben steeds vaker een lekke band in het buitenland. Tien jaar geleden ging het in 20 procent van de pechgevallen in het buitenland om een lekke band, nu is dat 29 procent. Dat meldt de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB.