Wat Eten We Vandaag: Rode-bietenhummus
Hummus, maar dan met een originele twist. Deze variant maak je in een handomdraai en krijgt een prachtige kleur dankzij de rode bieten. De verantwoorde spread boordevol gezonde vetten en eiwitten is ideaal als broodbeleg of dip tijdens een borrel.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 10 minuten
Aantal porties: 1 à 300 gr
Categorie: borrel
Ingrediënten:
- 400 gr kikkererwten
- 4 el tahin
- 6 el citroensap
- 150 gr gekookte bieten + extra ter garnering
- 1 teentje knoflook
- ½ tl zout
- 1 tl gemalen peper
- 5 el water
- 1 el olijfolie + extra ter garnering
- 1 el amandelmeel
- 2 el geschaafde amandelen, ter garnering
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Karameltaart
Karamel: wat kunnen we daar van genieten, zeker in een taart. Door de suikers is karamel niet altijd een gezonde optie. Ben jij op zoek naar een gezondere variant van dit zoete, gouden goedje? In dit recept voegen we geen geraffineerde suikers toe en maken we ‘karamel’ van dadels en amandelpasta. -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
met video
Onverwachte winnaar van Heel Holland bakt: ‘Een droom die uitkomt. De zevende hemel’
Bij de finale van Heel Holland bakt kwam niet de meest constante kandidaat als winnaar uit de bus. De overwinning was voor een deelnemer die indruk maakte alleen al door de hele tijd te genieten van het bakavontuur. ,,Ik had het nooit verwacht.’’ -
PREMIUM
Meer uren per dag werken in minder dagen, kan het?
Meer tijd voor ons sociale leven, minder files en minder drukte bij de kinderopvang. Om de problemen op de arbeidsmarkt aan te pakken, komt internist en hoogleraar Marcel Levi met een opmerkelijk voorstel: ga hetzelfde aantal uren werken in minder dagen. -
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen.
-
Wat Eten We Vandaag: Geitenkaasplaattaartjes met compote
In deze plaattaartjes combineren we hartig en zoet: hartig door de geitenkaas en gerookte spekblokjes en zoet door de compote van rabarber, aardbeien en honing. Lekker als lunch of als diner met een groene salade. -
-
-
PREMIUMKoken & Eten
Geen vlees eten echt niet ongezond, zegt deze diëtist: ijzer zit ook in boerenkool en spinazie
Voor veel mensen is januari hét moment om gezonder en bewuster te gaan eten, met meer groenten en minder vlees. Lobke Faasen, plantaardig diëtist, vertelt hoe je dat aanpakt. -
Wat Eten We Vandaag: Nachoschotel met verrassende guacamoles
Bij een geslaagde borrel mag een nachoschotel met guacamole niet ontbreken. Met deze 3 verrassende varianten zet je een keer iets anders op tafel. In dit recept vind je een pittige versie voor de liefhebber, maar ook zoete varianten met ananas of granaatappelpitjes.