Wat Eten We Vandaag: Rijstsoep met kip, gember en gedroogde garnalen
Een heerlijke Vietnamese rijstsoep. Tip: de gedroogde garnaal in dit recept voor rijstsoep kan vervangen worden door 150 gram pijlinktvis. Deze bak je in dat geval samen met de kip.
Hoofdgerecht: vlees
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 minuten
Ingrediënten
Rijstsoep
- 3 cm gemberwortel
- 1 1⁄2 l kippenbouillon
- 140 g jasmijnrijst
- 2 steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 el vissaus
- zout en versgemalen zwarte peper
- stuk kombu van 4 x 4 cm (optioneel)
Topping
- 1-2 cm gemberwortel
- olie
- 250 g kipgehakt of gegaarde kippendijen
- 1 el vissaus
- versgemalen zwarte peper
- 6 takjes koriander
- 1 grote witte ui
- 1 groene chilipeper
- 4 el gedroogde garnalen
Benodigdheden
vijzel
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Warmer weer op komst: koop deze keer geen bbq-pakket maar laat je inspireren door een expert
De een heeft barbecueën tot een kunst verheven, de ander doet het nog steeds met kant-en-klaar pakketten. Dat laatste is zonde, want er is bijna niets dat je niet op de barbecue kunt bereiden, zeggen experts. Van lasagne, kebab en pizza tot de lekkerste desserts. -
PREMIUMVijf vragen
Waarom sommige mensen grof geld over hebben voor een digitaal eigendomsbewijs
Wereldwijd schaffen steeds meer mensen NFT's aan. Dit zijn unieke, digitale eigendomsbewijzen, vaak aangeschaft met cryptomunten. En ze zijn al lang veel meer dan kunstwerken of kattenplaatjes. Waarom zou je ze kopen en wat zijn de risico's? Vijf vragen over NFT’s. -
Wat Eten We Vandaag: Geroosterde bloemkoolsalade met cranberry’s en roze peper
Het fijne aan deze salade is dat hij zowel warm als koud gegeten kan worden. Maak de geroosterde bloemkoolsalade dan ook gerust de dag van tevoren klaar. De dressing houd je apart en voeg je net voor serveren door de salade. -
koken&eten
Cola zit vol met suiker, maar zijn de light-varianten dan een gezondere keuze?
Van light tot zero en van ‘normale’ cola tot cola’s met smaken als vanille of cherry: de schappen in supermarkten liggen vol met allerlei soorten cola. Maar welke cola kun je het beste drinken als je wilt gaan voor de minst ongezonde optie? En maakt het nog uit of je voor Pepsi, Coca-Cola of gewoon een huismerk kiest? -
Hoeveel minuten pauze mag je nemen op een werkdag?
Even een rondje wandelen, een broodje eten of snel het nieuws checken op je telefoon; werknemers hebben recht op pauze, maar hoe zit het precies? Mag je zomaar pauze nemen en krijg je dan doorbetaald? Experts beantwoorden zes veelgestelde vragen over het recht op pauze.
-
Wat Eten We Vandaag: Roerbakschotel met ketjap-kip en sperziebonen
Een gemakkelijk roerbakschotel met ketjap-kip uit het kookboek Zoete spruiten. Het perfecte familiemaal voor de maandagavond. Aan tafel! -
Kan 't goedkoper?
Aardappelen fiks duurder geworden, maar met deze tips kun je besparen
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: aardappelen. -
PREMIUM
Is een video echt of een deepfake? Zo kun je het zien
De politie zette er deze week een in om de dader van een cold case-moord op te sporen: een deepfake-video. Daarmee kun je mensen van alles laten zeggen of laten doen. Maar dat brengt risico’s met zich mee. Hoe herken je zulke nepfilmpjes?