Wat Eten We Vandaag: Quinoa-salade in een pot met tonijn en mini-mozzarella
Salad in a jar is een salade die is opgebouwd uit laagjes en wordt gemaakt in een potje (in het Engels ‘jar’). Het voordeel hiervan is dat je het gemakkelijk mee kunt nemen en onderweg kunt opeten zonder dat je salade zompig wordt.
Delen per e-mail
Dit recept is verzorgd door Eatertainment
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal personen: 4
Ingrediënten
- 200 gr quinoa
- 250 gr cherrytomaten
- 150 gr mini-mozzarella
- ½ krop ijsbergsla, in reepjes
- 200 gr tonijnstukken op water
- 2 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl kappertjes
- 1 el bloemenhoning
- 6 el extra virgin olijfolie
- peper en zout
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten en kookvideo’s:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
De hete sauzen van broers Freek en Stan zijn ‘hot’ in heel Europa: ‘We krijgen zelfs dankbetuigingen’
Een misverstand wil Freek Raijmakers (31) graag uit de wereld helpen. Bij hete saus draait het niét alleen om hitte. ,,Smaak is uiteindelijk belangrijker dan pittigheid.” Raijmakers kan het weten: Samen met broer Stan bedient hij vanuit Asten liefhebbers van hete saus in heel Europa op hun wenken. Webshop Heatsupply begon als een gok van twee broers, maar is serious business. -
Wat Eten We Vandaag: Pittige enchiladas met vis en tomaat
Taco, burrito, enchilada, allen gerechten uit de Tex-Mex keuken met een tortilla wrap als basis. Wij kiezen graag voor een lekkere enchilada die we vullen met een spicy vis-tomatensaus. -
Wat Eten We Vandaag: Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten
Duik in de Marokkaanse keuken met onze harira; een Marokkaanse soep met linzen en kikkererwten. De verschillende specerijen maken van de harira een geurig gerecht, ideaal voor dagen waarop je wel wat ‘comfort food’ kunt gebruiken. -
PREMIUM
Diabetespatiënten fietsen van Friesland naar bakermat Bossche bol: ‘Daarin zit minste suiker’
De tocht der tochten ging wéér niet door. De ongeveer even lange fietstocht Samen met Sam, om geld op te halen voor het Diabetes Fonds, redde het wél. Van Friesland naar Den Bosch, op de fiets, en dat met een wisselvallige suikerspiegel. -
PREMIUMhalen & brengen
Het is dringen voor de deur van le Toko: ‘Vanaf het eerste uur is het hier al een gekkenhuis’
Andrea miste een Indonesisch afhaalrestaurantje in haar dorp. Niet veel later heeft ze zelf een mini-keten met le Toko’s opgezet en opende de eerste franchise in Westland. Ze staan er te dringen voor de deur.
-
Wat Eten We Vandaag: Naanpizza met broccoli en mozzarella
Naanpizza; heb jij dit al wel eens geprobeerd? Wij maken onze naanpizza vegetarisch met broccoli, mozzarella en olijven, maar je kunt hem natuurlijk beleggen met al jouw lievelingstoppings. -
Foodgoeroe Rens Kroes blijkt zelf niet meer te koken: ‘Warm nu eten op’
Kookboekenschrijfster, voedselfanaat en superfoodkenner Rens Kroes (33) blijkt zelf vrijwel nooit meer te koken. Haar gezonde dieet, waarom ze al jaren bekendstaat, schiet er sinds haar bevalling soms bij in. ,,Het is heerlijk voor de geest, zeg ik dan maar.’’ -
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers.