Wat Eten We Vandaag: Quiche Lorraine met kruidensla
Ah oui, la Quiche! De hoeksteen van iedere klassieke lunch. We serveren deze hartige taart met een kruidensla. De perfecte maaltijd bij grote gezelschappen.
Ingrediënten
- 1 rol kant-en-klaar deeg voor hartige taart uit de koeling
Vulling
- 150 g gerookte ontbijtspekblokjes
- 300 ml crème fraîche
- 4 eieren
- zout en peper
- nootmuskaatbol
Sla
- 30-40 ml azijn
- 2 tl mosterd
- 100 ml olijfolie
- 100 g rucola
- 1 flinke bos gemengde kruiden (bv kervel, dille, dragon)
- 75 gr walnoten
Benodigdheden:
- quichevorm (22 cm doorsnede),
- bakpapier
- blindbakvulsel (bv gedroogde peulvruchten)
- nootmuskaatrasp
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande video’s vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Schnitzelsandwich met appelsalsa en dragonmayonaise
Schnitzel is niet alleen lekker met aardappel, maar ook als sandwich kun je er enorm van genieten. Dat bewijst Hugo Kennis met deze heerlijke, vullende schnitzelsandwich. -
VRAAG & ANTWOORD
‘Mag je autorijden met een koptelefoon op?’
‘Ik zie steeds meer mensen met een koptelefoon op achter het stuur van hun auto zitten’, schrijft lezer Hendrik de Groot in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Ik heb het idee dat deze mensen de geluiden van buitenaf missen en daardoor niet goed kunnen reageren bij noodsituaties. Is dit niet verboden?’ -
PREMIUMmantelzorg
‘Ik heb het idee dat ze het op mijn werk zien alsof ik twee extra vrije dagen heb’
Werk combineren met de zorg voor een van je ouders of kind, veel Nederlanders doen het. Makkelijk is het allesbehalve. 10 procent van de werkende mantelzorgers denkt na over stoppen met werken. Wat kun je doen om het vol te houden? -
De zin en onzin van een digitaal notitieblok
Ze duiken steeds vaker op, digitale notitieblokken: tablets puur om aantekeningen op te maken. Waarom kan dit handiger zijn dan pen en papier? -
Koken & Eten
Waarom je bananen beter niet in de koelkast kunt bewaren
Niets vervelender dan alleen maar groene bananen vinden in de supermarkt of in je eigen fruitschaal thuis. Zeker als je die nog in een smoothie wil mixen voor je ontbijt of een als krachtvoer wil opeten voor je workout. Kan je het fruit sneller rijp krijgen?
-
Wat Eten We Vandaag: Gevulde puntpaprika’s met kastanjechampignons en bonen
Deze voedzame en goed vullende maaltijd is vegetarisch. Vaak worden paprika’s gevuld met gehakt, maar door de bonen, champignons en walnoten mis je het vlees in dit recept helemaal niet. -
Koken & Eten
Is het echt nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken per dag?
Minstens 1,5 of zelfs 2 liter water per dag drinken, die aanbevelingen hoor je geregeld. Maar waarop is dat idee gebaseerd en hebben we écht minimaal 2 liter water per dag nodig om voldoende gehydrateerd te blijven? Wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit. -
Wat Eten We Vandaag: Appeltaart
Voor velen is en blijft de appeltaart de lekkerste taart uit de Nederlandse keuken om van te genieten! Dit recept is dan ook de perfecte taart voor deze zondag bakdag.