Wat Eten We Vandaag: Po’boys met krokante kip en koolsalade
Po’boy is een traditioneel broodje uit Louisiana. Tijdens een staking van trambestuurders in New Orleans deelden twee restauranteigenaren gratis broodjes uit. Deze broodjes werden ‘poor boys’ genoemd, in zuidelijk dialect afgekort naar ‘po’boy’, als verwijzing naar de stakers.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: ontbijt/lunch
Ingrediënten:
- 4 krokante kipschnitzels
- 1 grote sjalot
- 80 gr augurken
- 200 ml mayonaise
- 2 tl cajunkruiden
- 2 el mosterd
- Sap en rasp van 1 citroen
- Peper en zout
- 125 gr gesneden witte kool
- 75 gr gesneden rode kool
- 75 gr gesneden wortel
- 4 kleine baguettes
- 2 tomaten
- ¼ komkommer
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMKoken & Eten
Vegetarisch eet je voordeliger en hier zie je hoeveel dat scheelt
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en beter voor het milieu. Maar is het ook goedkoper? Inmiddels wel, blijkt uit een kleine prijsvergelijking. En bij de fastfoodketens ben je in elk geval niet duurder uit. -
Skivakantie: hier zijn winterbanden en sneeuwkettingen verplicht
Heel wat Nederlanders gaan binnenkort weer met de auto op skivakantie. Maar hoe zit het met de verplichting tot winterbanden? En hoe bevestig je sneeuwkettingen? Dit zijn de belangrijkste regels. -
Wat Eten We Vandaag: Snelle witte aspergesoep met mierikswortel
Als je een gerecht maakt met asperges, verdwijnen de schillen en kontjes vaak in de prullenbak. Zonde, want je kunt er in een handomdraai een heerlijke soep van maken! Deze snelle aspergesoep met mierikswortel is ideaal als voorgerecht, maar ook heerlijk als lunch. -
Wat Eten We Vandaag: Labneh met gegrilde aubergine
Labneh is een Midden-Oosterse dip gemaakt van uitgelekte yoghurt, op smaak gebracht met zout. Lekker met smaakmakers als citroen, tahin en zwarte knoflook is het een heerlijke dip voor tijdens de borrel of als onderdeel van een tafel vol Midden-Oosterse hapjes. -
met video
Onverwachte winnaar van Heel Holland bakt: ‘Een droom die uitkomt. De zevende hemel’
Bij de finale van Heel Holland bakt kwam niet de meest constante kandidaat als winnaar uit de bus. De overwinning was voor een deelnemer die indruk maakte door alleen al de hele tijd te genieten van het bakavontuur, zo zagen zondag ruim 3,1 miljoen kijkers. ,,Ik had het nooit verwacht.’’
-
Wat Eten We Vandaag: Witlofovenschotel met ham en kaas
Witlof met ham, kaas en aardappelpuree is een geliefde combinatie. Voor de puree gebruiken we crème fraîche in plaats van boter, waardoor deze nog romiger wordt. -
-
-
Rijstevlaai en soezen: dit kan iedere beginnende thuisbakker maken
Iedereen is gek op zoetigheid. Natuurlijk kan je hiervoor naar de bakker bij jou om de hoek gaan, maar veel bakrecepten kun je heel makkelijk zelf maken. Twee patissiers geven inspiratie voor de makkelijkste bakrecepten waar iedereen mee aan de slag kan. -
column
Om vijf uur ’s ochtends je bed uit, net als Obama: waarom we graag succesvolle mensen nadoen
Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: routines van succesvolle mensen