Wat Eten We Vandaag: Pittig gekruide kippenvleugeltjes
Dit recept is afgeleid van tandoori chicken, een typisch gerecht uit India. Door kippenvleugeltjes te gebruiken in plaats van kippenbouten is dit recept heerlijk als borrelhapje of bijgerecht. De pittige smaak komt van de zelfgemaakte marinade van diverse kruiden.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 2 uur en 25 minuten
Aantal porties: 4
Categorie: vlees
Ingrediënten:
- 500 gr kippenvleugels
- 1 limoen
- ½ tl zout
- ½ tl peper
- ½ tl gemberpasta
- ½ tl knoflookpasta
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- ½ tl kurkumapoeder
- ½ tl garam masala
- 1 tl tandoori masala
- 1 el olie
- 2 el kwark
- Optioneel: 2 takjes verse koriander
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het recept hier.
Eet smakelijk!
Zin in iets anders? Food & lifestyleplatform Eatertainment combineert online kookinspiratie en live winkelbeleving. Op zoek naar verrassende en inspirerende recepten? Van snelle snack tot uitgebreid diner, bekijk voor de lekkerste maaltijdoplossingen www.eatertainment.nl.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMEnergierekening
Robert: ‘Afgelopen jaar verbruikten we 21.000 kWh aan stroom en wekten we 18.900 kWh op’
Hoeveel geld besteed jij aan energie in huis? Hoe probeer je de kosten omlaag te brengen? Deze vragen stellen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Robert Schrijvers (53) uit Maria Hoop in Limburg. -
Wat Eten We Vandaag: Bami bowl met mango en sojabonen
Aziatische smaken, je kunt ons niet gelukkiger maken! Zo ook in een heerlijke bami bowl met mango en sojabonen. Makkelijk te maken en met slechts 8 ingrediënten simpel, maar ontzettend lekker. -
eigen tuin eerst
Plant nu een vlinderstruik in je tuin voor meer bijen en vlinders
Meer vlinders in je tuin? Met een paar vlinderstruiken heb je dat zo voor elkaar. Nu is de ideale tijd om ze te planten. Tuingoeroe Romke van de Kaa heeft een paar mooie exemplaren voor je uitgezocht. -
PREMIUMmet video
Ovenbitterbal is níét gezonder dan een gewone bitterbal, en nog 12 feiten
Hij is rond, krokant en precies honderd jaar. Vlak vóór de Dag van de Bitterbal - ja, die bestaat- vertelt culinaire expert/fan Wanda van der Linden alles wat je erover weten wil. -
Wat Eten We Vandaag: Burrito bowl met cajunkip
Soms heb je geen tijd of zin om in de keuken te staan. Mealpreppen is in dat geval dé oplossing. Hierdoor zet je met weinig moeite toch een zelfbereide maaltijd op tafel! Probeer deze heerlijke burrito bowl met zelfgemaakte tomatensalsa.
-
Wat Eten We Vandaag: Gele curry met krieltjes
Een lekkere Thaise curry heeft de juiste balans tussen pittige, zoete en zure smaakmakers. Voor een friszuur element gebruiken we limoensap, kokos geeft het gerecht iets zoetigs. Houd je van pittig? Snijd dan een rode peper in ringetjes en garneer hiermee de curry. -
-
-
PREMIUM
Open Huizen Dag: zo prik je door de verkooptrucjes heen
Wil je meerdere huizen die in de buurt te koop staan bekijken? Dat kan op 1 april tijdens de Open Huizen Dag van NVM. Met de tips van Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis ga je goed voorbereid op huizenjacht. -
PREMIUMHeel Holland Bakt
Zineb schopte het tot HHB-finale: ‘Bakken was therapeutisch toen moeder overleed’
Koken en bakken voor een groep mensen kan zenuwslopend zijn, maar Zineb El Moudden (36) bakte voor drie miljoen mensen in de finale van Heel Holland Bakt. ,,Mijn droom is mijn eigen kookboek uit te brengen en een studio te hebben waar ik workshops aan mensen kan geven. Gezelschap en goed eten maken mensen gelukkig.’’Alphen aan den Rijn