Wat Eten We Vandaag: Pho noedelsoep
Pho is een bouillon gereserveerd met noedels, verse kruiden, rundvlees of kip en verse groenten. Vaak wordt de bouillon van een Vietnamese Pho van vlees getrokken. De bouillon voor de noedelsoep in dit recept is vegetarisch en bevat gekarameliseerde uien, sojasaus, gedroogde paddenstoelen, gember en steranijs. Op deze manier krijg je een hele krachtige bouillon.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vegetarisch
Ingrediënten:
- 15 gr gedroogde paddenstoelen
- 100 ml kokend water
- 1cm gember
- 100 gr shiitake
- 3 uien
- 2 el zonnebloemolie
- 300 ml groentebouillon
- 2-3 steranijs
- 150 gr soba noedels
- 3 el sojasaus
- 1 rode peper
- 3 stengels bosui
- 50 gr julienne wortel
- 4 takjes koriander
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt food, lifestyle en inspiratie, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Grieks lamsvlees met bonensalade
-
Wat Eten We Vandaag: Pittige rundvleescurry met kokosrijst
Een lichtpittige curry van rundvlees die 2 uur heeft gestoofd. Dat, in combinatie met de kokosrijst en de bimi, is echt heerlijk. Leuk om in verschillende bakjes op tafel te zetten bij een Aziatische avond. -
PREMIUM
Smaakpapillen van fijnproevers volop gekieteld tijdens Bergse ProefMei: ‘Verder kijken dan ansjovis’
ProefMei draait traditioneel om de drie A's. Asperges, aardbeien en ansjovis. Maar de kans is groot dat die ziltige visjes de Oosterschelde ook dit jaar niet weten te vinden. ,,We moeten ons niet blindstaren op de ansjovis, deze regio heeft zoveel meer te bieden”, zegt chef-kok René Vermeulen.Bergen op Zoom -
PREMIUMTips
Juni voor veel gezinnen stressvolle maand: ‘Werk als team om de hectiek aan te kunnen’
De afsluiting van het schooljaar komt eraan, met (voor de basisschool) een avondvierdaagse, afscheidsmusical en barbecue met de klas. Structuurcoach Marleen Gondelach heeft tips om de hectiek van de maand juni te helpen bedwingen. ,,Zeg je ‘nee’ tegen anderen, dan zeg je ‘ja’ tegen jezelf en je kinderen.” -
Wat Eten We Vandaag: Courgette noedels met chili-tofu
Deze courgette noedels zorgen voor een lichte maaltijd. Lekker in combinatie met tofu die je op smaak brengt met een heerlijke zelfgemaakte marinade met wat pit. Wil je het gerecht pittiger maken? Voeg dan rode peper toe tijdens het wokken of ga voor sambal naar smaak in de marinade.
-
PREMIUMzes vragen
Een zonneboiler levert gratis warm water: in zoveel jaar verdien je hem terug
-
-
-
Wat Eten We Vandaag: Courgette fritters met romesco dip
Lekker voor bij de borrel, als lunch of als tussendoortje: deze courgettekoekjes. Ze zijn makkelijk te maken, en bevatten veel groenten. De halloumi maakt deze fritters helemaal af. -
PREMIUM
Geen vet eten om hartkwaal te voorkomen? Een hardnekkige fabel, zegt cardioloog
Wat veroorzaakt hartaandoeningen, en hoe houd je je hart gezond? Daar gaan meerdere adviezen en wijsheden over rond. Cardioloog Janneke Wittekoek vertelt wat er waar is van zes veelgehoorde stellingen over hartgezondheid.