Wat Eten We Vandaag: Pavlova met purechocoladeroom
Zondag bakdag! En dat betekent aan de slag met zoetigheid. Vandaag delen we het recept van pavlova: de grote zus van meringue. Daar maken we pure chocoladeroom bij en vers fruit.
Delen per e-mail
Bakken
Aantal personen: 6-8
Bereidingstijd: 30 minuten (2 uur wachttijd)
Ingrediënten
Pavlova
- 6 eiwitten
- 300 g fijne kristalsuiker
- 1 tl maïszetmeel
- 1 tl azijn
Chocoladeroom
- 150 g pure chocolade
- 350 ml slagroom
Topping
- 500 g zoete rijpe zwarte kersen
- 2 el poedersuiker voor bestuiven
Benieuwd hoe je het gerecht maakt? Bekijk het recept op www.24Kitchen.nl
Eet smakelijk!
Of heb je zin in iets anders? In onderstaande filmpjes vind je nog veel meer leuke recepten om eens uit te proberen.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Koken & eten
Wakker Dier: zuivellobby liegt - ondanks waarschuwing - nog steeds op websites
Op elf websites van de Nederlandse Zuivel Organisatie staan uitingen die de Reclame Code Commissie eerder beoordeelde als misleidend. De zuivellobby blijft onjuiste informatie verspreiden en daar wil dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier een einde aan maken. -
Wat Eten We Vandaag: Bitterkoekjescakejes met nectarine en mascarponesorbet
De ouderwetse bitterkoekjes in de mix - zowel letterlijk als figuurlijk. We maken er bitterkoekjescakjes van met nectarine en serveren daarbij een frisse mascarponesorbet. Dat is nog eens een fijn zondagsrecept. -
Koken & eten
Zo maak je zelf gemakkelijk heerlijke zuurkool - milder en knapperiger dan uit een pakje
Het mag buiten al wat warmer worden, maar winterkost en dan zeker zuurkool gaat er altijd in. Hier vind je de allerlekkerste versie volgens culinair auteur Laura de Grave. Zij deelt het recept om de zuurkool heel simpel zelf te maken. -
Wat Eten We Vandaag: Rösti met spinazie, feta en avocadospread
Houd je van rösti? Dan is dit recept een echte aanrader! In dit gerecht wordt de rösti gemaakt met aardappel en wortelen. Voeg zelfgemaakte avocadospread, spinazie en feta toe en smullen maar. -
Koken & Weten
Waarom je moet uitkijken met sommige soorten goedkope kaneel
In Koken & Weten duikt gezondheidsjournalist Tijn Elferink in een voedingsonderwerp waar verwarring over bestaat. Dit keer: is kaneel gezond?
-
PREMIUMde Pollepel thuis
Met een plantaardige burger van Jack Bean verbeter je de wereld (een klein beetje)
Alles van fastfood-restaurant Jack Bean op het Kruisplein is plantaardig, veganistisch dus, zonder dierlijke producten. Niet meteen afhaken nu, want ze weten er ook vleeseters over de drempel te trekken met hun prijswinnende burgers. -
Wat Eten We Vandaag: Chocoladetaart met karamel-zeezout
Als vrijdag staat tot friet, dan staat zondag tot.. taart! En dit keer staat er een redactionele favoriet op het menu. Een Chocoladetaart met karamel-zeezout. Ofwel: de Tony’s Chocolonelytaart. Niet vergeten te delen hė? -
PREMIUM
Scheveningen wordt toeristentrekker met take-away, maar wat kan er verder in de horeca?
Scheveningen wordt een toeristentrekker met take away. Door de lockdown zit er voorlopig niks anders op, dan badgasten in maart op deze manier te bedienen. Die inschatting maakt Maarten Hinloopen, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland - afdeling Den Haag.