Wat Eten We Vandaag: Pasta met bimi en burrata
Pasta met bimi en burrata is een klassiek zuid-Italiaans (Siciliaans) recept. De anjovis en basilicum zorgen voor een verrassende smaak. De burrata maakt de pasta helemaal af.
Dit recept is verzorgd door Eatertainment.
Bereidingstijd: 15 minuten
Aantal porties: 2
Categorie: vis
Ingrediënten:
- 150 gr lintpasta, bijvoorbeeld pappardelle
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 45 gr ansjovis uit blik
- 2 el olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- 200 gr bimi (aspergebroccoli)
- 200 ml groentebouillon
- 1 bol burrata, 150 gr
- Peper en zout
- 2 takjes basilicum
- 20 gr rucola (1 handje)
Benieuwd hoe je het recept maakt? Bekijk het Eatertainment recept.
Zin in iets anders? Eatertainment biedt inspiratie op het gebied van food en lifestyle, online én live in de winkel. Op zoek naar verrassende recepten afgestemd op jouw wensen? Nu ook met uitgebreide voedingswaarden, vitamines en mineralen. Van snelle snack tot uitgebreid diner maar ook leuke tips, workshops en receptvideo’s, bekijk de Eatertainment recepten en inspiratie.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Wat Eten We Vandaag: Loaded potato met spekjes en cheddar
Gebakken spekjes, cheddar en zure room: dat klinkt als comfort food. Deze gepofte aardappel is makkelijk te maken met slechts een paar ingrediënten, en zó lekker. -
Wat Eten We Vandaag: Egg fried rice
In de Aziatische keuken is gebakken rijst een verzamelnaam voor gewokte of geroerbakte rijst. In dit recept is gekozen voor een combinatie met ei, maar natuurlijk zijn ingrediënten zoals garnalen, kip, wortel of taugé heerlijke smaakmakers. -
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper. -
Wat Eten We Vandaag: Calzone met parmaham
Een calzone is een pizza waarbij de vulling in de dubbelgeklapte bodem zit. Calzone betekent ‘broek’ of ‘broekspijp’ wat niet meteen te herleiden is naar het gerecht, maar als je hier veel van eet moet de knoop van je broek wellicht wel los. -
Wat Eten We Vandaag: Pizza kip-kerrie
Kip-kerrie is een perfectie combinatie, denk aan kip-kerrie met rijst, kip-kerriesalade, maar wat dacht je van een pizza kip-kerrie? De kip wordt eerst in de oven gebakken, zodat het vlees mals en sappig blijft.
-
PREMIUMJij bestelt, zij fietsen
Hebben flitsbezorgers nog toekomst na flitsende start? ‘Ze fietsen als blinden’
Flitsbezorgers maakten een vliegende start. De weerzin tegen deze ultrasnelle boodschappenbezorgdiensten als Getir, Gorillas, Zapp en Flink neemt toe, maar de bedrijven maken zich geen zorgen. ,,Dit is wat de klanten willen.” -
Tachtig procent van de Europese automobilisten kent dit waarschuwingssymbool niet
Waarschuwingssymbolen in de auto die aangeven dat er iets mis is, kunnen in de loop van de tijd veranderen, vooral wanneer de techniek aan boord verandert. De opkomst van hybrides en elektrische auto's kan voor een hoop verwarring zorgen. -
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om?